Jay-Z, Go-Go’s, Tina Turner, Todd Rundgren, Carole King şi Foo Fighters sunt artiştii care vor fi incluşi anul acesta în Rock and Roll Hall of Fame.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RRHF va recunoaşte şi artişti care nu au apărut în votul general anul acesta, dar care vor fi incluşi în alte categorii. Printre aceştia se află Kraftwerk şi LL Cool J, nominalizaţi în trecut.

Carole King şi Tina Turner vor fi incluse acum pentru a doua oară în Rock and Roll Hall of Fame. 

Turner a fost votată pentru includerea în galeria artiştilor în 1991, ca parte a duo-ului Ike & Tina. King a fost inclusă înaintea lui Turner, ca parte a duo-ului cu Gerry Goffin, în categoria compoziţie. Niciuna dintre ele nu a fost nominalizată ca artist solo până anul acesta.

Doar Stevie Nicks a fost, anterior, inclusă de două ori în RRHF - solo, în 2019, şi ca membru al Fleetwood Mac, în 1998.

Grupul The Go-Go’s nu a mai fost vreodată nominalizat şi selecţia de acum reprezintă un moment important în recunoaşterea femeilor pionier în rock. O premieră a fost şi pentru Jay-Z şi pentru Foo Fighters, însă în cazul trupei americane acesta a fost primul an în care a putut fi eligibilă.

Dave Grohl va fi acum inclus pentru a doua oară în RRHF, după ce, în 2014, a fost recunoscut ca parte a trupei Nirvana.

Multi-instrumentul şi compozitorul Todd Rundgren s-a aflat acum la a treia nominalizare, după ce a devenit eligibil în 1996. King a mai fost nominalizată solo o singură dată, în 1989.

Pentru ediţia de anul acesta au fost nominalizaţi Kate Bush, Devo, Dionne Warwick, Rage Against the Machine, Chaka Khan, Iron Maiden, Mary J. Blige, The New York Dolls, Fela Kuti şi LL Cool J.

Cea de-a 36-a ceremonie anuală este programată să aibă loc pe 30 octombrie la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.