Cineastul canadian James Cameron, regizorul unor filme celebre precum ”Titanic” (1997) şi ”Avatar” (2009), va produce un documentar despre legendara insulă Atlantida, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

James Cameron va coopera cu National Geographic Channel pentru a produce documentarul ”Search for Atlantis”, potrivit publicaţiei americane The Hollywood Reporter. 

”Descoperirea adevărului istoric şi arheologic aflat în spatele mitului Atlantidei a fost întotdeauna ceva fascinant pentru mine”, a declarat cineastul canadian. ”Echipa noastră de explorare va analiza mai multe teorii noi despre locul în care se afla adevărata Atlantidă, despre cine erau locuitorii ei misterioşi şi despre natura dezastrului care a cauzat dispariţia lor de pe faţa Pământului în urmă cu trei milenii”, a adăugat James Cameron. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acest documentar cu o durată de două ore va fi turnat în Sicilia, Malta, Creta, Santorini, Sardinia şi în largul coastelor Spaniei. Filmul va avea premiera în iarna anului viitor.

În 2012, James Cameron s-a scufundat în cea mai adâncă zonă a oceanului planetar, în timpul filmărilor de la documentarul ”Deepsea Challenge 3D”. În acel film, regizorul în vârstă de 61 de ani a utilizat submarinul Deepsea Challenger într-o călătorie submarină de două ore, realizând cu acea ocazie şi un record mondial în privinţa scufundărilor individuale.

James Cameron participase anterior şi la o misiune de explorare a fundului oceanic, în timpul căutării epavei transatlanticului Titanic. 

În aprilie, cineastul James Cameron a anunţat că va regiza patru continuări ale filmului ”Avatar”, care vor fi lansate pe marile ecrane începând din anul 2018.

Primul film din acest proiect va fi lansat pe marile ecrane în 2018. Următoarele vor fi lansate, în perioada Crăciunului, în 2020, 2022 şi 2023.

Filmul ”Avatar” ocupă primul loc în topul celor mai profitabile producţii cinematografice din toate timpurile, cu încasări de peste 2,7 miliarde de dolari. 

Cineastul canadian a regizat şi alte filme de succes, precum ”Terminatorul” (1984), ”Aliens” (1986), ”Abisul/ The Abyss” (1989), ”Terminatorul 2: Ziua Judecăţii” (1991) şi ”Minciuni adevărate” (1994).

Atlantida este numele unei insule legendare menţionate pentru prima oară în două dialoguri ale lui Platon - ”Timaios” şi ”Critias”.

În relatarea lui Platon, Atlantida era o putere navală, cu baza pe o insulă sau continent aflată dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni întinse din Africa şi Europa de Vest. După o încercare eşuată de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu 9.000 de ani înainte de Solon (aproximativ 9.500 î.e.n.) 

Posibila existenţă a unei Atlantide reale a fost intens dezbătută încă din Antichitate, dar ipoteza a fost de obicei respinsă. Puţin cunoscută în Evul Mediu, legenda a fost redescoperită de umanişti în perioada modernă. În prezent, Atlantida se regăseşte în cultura populară, de la opere ştiinţifico-fantastice la filme şi jocuri video, iar studiul existenţei sale face obiectul unei noi ştiinţe, numită atlantologie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.