Actorul american Jack Nicholson, care nu a mai jucat într-un film din anul 2010, va reveni pe marile ecrane alături de actriţa Kristen Wiig într-un remake în limba engleză al coproducţiei cu participare românească ”Toni Erdmann”, informează site-ul revistei Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe surse au dezvăluit pentru Variety că reprezentanţii studiourilor Paramount Pictures au achiziţionat drepturile de realizare a unui remake al filmului ”Toni Erdmann”, nominalizat la Oscar, în care Jack Nicholson şi Kristen Wiig vor juca rolurile principale.

Până la ora transmiterii acestor informaţii Paramount Pictures nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Cineastul Adam McKay, care a regizat anul trecut filmul ”The Big Short” pentru Paramount Pictures, va produce noul proiect cinematografic, în colaborare cu Kristen Wiig, Will Ferrell şi Jessica Elbaum de la Gloria Sanchez Productions. 

Maren Are, scenarista şi regizoarea filmului ”Toni Erdmann”, va fi producător executiv.

Paramount Pictures caută în această perioadă un scenarist şi un regizor pentru remake-ul american al peliculei ”Toni Erdmann”.

Pelicula ”Toni Erdmann” (Germania-Austria-România), al cărei producător român este Ada Solomon, spune povestea unui tată excentric, ajuns la pensie şi pus mereu pe glume, care hotărăşte să îi facă o vizită surpriză fiice sale, o femeie de carieră care lucrează la un proiect important ca strateg corporatist în Bucureşti.

Filmul îi are în distribuţie pe Peter Simonischek şi Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Thomas Loibl, Trystan Pütter, Hadewych Minis, Lucy Russell alături de actorii români Vlad Ivanov, Ingrid Bisu, Alexandru Papadopol şi Victoria Cociaş.

Filmul a avut mare succes în rândul spectatorilor de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 şi a fost lansat în România pe 21 octombrie.

Acest film a câştigat numeroase trofee şi distincţii în actualul sezon al premiilor cinematografice, fiind recompensată la sfârşitul anului 2016 cu premiul LUX, acordat de Parlamentul European. De asemenea, a fost nominalizat la Globul de Aur 2017 şi a primit o nominalizare la premiul Oscar pe 2017 la categoria ”cel mai bun film străin”.

În luna decembrie, ”Toni Erdmann” a fost marele câştigător la cea de-a 29-a gală a premiilor decernate de Academia de Film Europeană (EFA), organizată în oraşul polonez Wroclaw. Acest lungmetraj s-a impus la toate cele cinci categorii de premii la care a fost nominalizat - ”filmul european al anului”, ”regizorul european al anului” (Maren Ade), ”scenaristul european al anului” (Maren Ade), ”actorul european al anului” (Peter Simonischek) şi ”actriţa europeană a anului” (Sandra Hüller).

Sony Pictures Classics a achiziţionat drepturile de difuzare a acestui film în Statele Unite. 

Mai multe surse au dezvăluit pentru revista Variety că Jack Nicholson, care va împlini în 2017 vârsta de 80 de ani, este un fan declarat al peliculei originale şi l-a contactat pe Brad Grey, unul dintre managerii de la Paramount Pictures, pentru a îi propune realizarea unui remake al acestui film. Brad Grey a acceptat imediat ideea şi Paramount Studios a demarat procedura de achiziţionare a drepturilor de autor aferente filmului ”Toni Erdmann”.

Acesta va fi primul proiect cinematografic în care va juca Jack Nicholson după o pauză de şapte ani. Starul american a apărut pentru ultima dată pe marile ecrane într-un rol major în pelicula ”How Do You Know”, regizată de James L. Brooks. În 2007, Jack Nicholson a jucat în filmul ”The Bucket List” alături de Morgan Freeman.

Starului american, recompensat cu trei premii Oscar, i-au fost prezentate mai multe propuneri de filme în ultimii ani, inclusiv rolul Branch Rickey în filmul ”42” şi rolul tatălui personajului Robert Downey Jr. în filmul ”The Judge”, însă a refuzat toate acele propuneri.

Jack Nicholson, născut pe 22 aprilie 1937, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi actori americani, cu o carieră prestigioasă, întinsă pe durata a peste 60 de ani. Starul american este celebru pentru versatilitatea lui interpretativă, care l-a ajutat să joace o paletă extrem de largă de roluri, încântând spectatorii şi criticii de specialitate cu portretizări întunecate ale unor antieroi sau psihopaţi, dar strălucind şi în filme cu accente de satiră şi în comedii romantice. În multe dintre filmele sale, a interpretat rolul eternului marginalizat, al unui pierde-vară în derivă, care se revoltă împotriva structurii sociale nedrepte.

Cele 12 nominalizări la premiile Oscar l-au transformat în cel mai nominalizat actor din istoria Academiei de film americane. Jackson Nicholson a câştigat de două ori Oscarul la categoria ”cel mai bun actor în rol principal” graţie evoluţiilor sale din drama ”Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over The Cuckoo's Nest” (1975) şi din comedia romantică ”Mai bine nu se poate/ As Good As It Gets” (1997). A câştigat şi un Oscar la categoria ”cel mai bun actor în rol secundar” cu interpretarea sa din pelicula ”Vorbe de alint/ Terms of Enderament” (1983). 

Jack Nicholson este unul dintre cei trei actori din lume care au câştigat fiecare de trei ori premiul Oscar - ceilalţi doi sunt Walter Andrew Brennan şi Daniel Day-Lewis. 

De asemenea, Jack Nicholson este unul dintre cei doi actori care au fost nominalizaţi la Oscarul de interpretare în fiecare deceniu începând din anii 1960 şi până în anii 2000. Celălalt artist care a realizat această performanţă este Michael Caine.

Alte filme celebre în care a jucat rolul principal au fost ”Easy Rider” (1969), drama ”Five Easy Pieces” (1970), comedia cu accente dramatice ”The Last Detail” (1973), filmul neo-noir ”Chinatown” (1974), drama ”The Passenger” (1975), lungmetrajul epic ”Reds” şi filmul de dragoste cu accente de thriller ”Poştaşul sună întotdeauna de două ori/ The Postman Always Rings Twice” (1981).

A impresionat în rolul Jack Torrance în filmul horror ”The Shining” (1980), regizat de Stanley Kubrick, în rolul The Jocker din filmul cu supereroi ”Batman” (1989), regizat de Tim Burton, şi cu rolul Frank Costello în drama neo-noir ”The Departed” (2006), regizată de Martin Scorsese. Alte pelicule celebre ale sale au fost drama inspirată din universul justiţiei americane ”A Few Good Men” (1992), filmul regizat de Sean Penn ”The Pledge” (2001) şi comedia dramatică ”About Schmidt” (2012).

Jack Nicholson a câştigat şase Globuri de Aur şi a fost recompensat cu Kennedy Center Honor în 2001. A primit şi un premiu pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film în 1994.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.