"Io Capitano", de Matteo Garrone, este filmul ales de Italia în cursa pentru o nominalizare la Oscarul la categoria "cel mai bun film internaţional", anunţă ANSA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia, care a câştigat Leul de Argint pentru regie şi Premiul "Marcello Mastroianni" pentru actor debutant la Festivalul de Film de la Veneţia, s-a impus în faţa altor 11 filme nominalizate pentru selecţia asupra căreia comisia s-a reunit la ANICA (Associazione Nazionale Industrie Cinematografiche Audiovisive e Digitali).

Lista scurtă va fi anunţată la 21 decembrie. Nominalizările vor fi anunţate pe 23 ianuarie 2024. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles pe 10 martie 2024.

"Suntem foarte mândri să putem reprezenta Italia la Premiile Academiei cu Io Capitano şi sperăm că drumul lui Seydou va atinge şi inimile publicului american", a declarat Matteo Garrone după nominalizarea italiană la Oscarul pentru cel mai bun film internaţional.

Comisia de selecţie a filmului italian care va fi nominalizat la premiile Oscar, constituită de ANICA în numele Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, reunită în faţa unui notar public şi formată din Alessandro Araimo, Domizia De Rosa, Esmeralda Calabria, Daniela Ciancio, Francesca Lo Schiavo, Giorgio Moroder, Cristiana Paternò, Michele Placido, Paola Randi, Riccardo Tozzi, Gianpiero Tulelli, a votat filmul "Io Capitano" de Matteo Garrone ca fiind filmul care va reprezenta Italia la cea de-a 96-a ediţie a Premiilor Oscar, în selecţia pentru categoria International Feature Film Award.

„Io Capitano” de Matteo Garrone, cu Seydou Sarr, Moustapha Fall, Issaka Sawagodo, Hichem Yacoubi, Doodou Sagna, Khady Sy, Bamar Kane, Cheick Oumar Diaw, este odiseea a doi tineri senegalezi în drum spre Italia, un film pe care Garrone a vrut să îl dedice tuturor celor care nu au reuşit să ajungă în călătoria spre Cetatea Europei, subliniind, totuşi, cum dorinţa de libertate, de liberă circulaţie este cea care îi emoţionează în special pe tineri, la orice latitudine, în căutarea unui viitor mai bun şi diferit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.