Actorii englezi James Phelps şi Oliver Phelps, cunoscuţi din filmele seriei „Harry Potter” şi gazdele documentarului de tip reality tv „Fantastic Friends”, vorbesc într-un interviu acordat News.ro despre locurile şi aventurile incluse în noul sezon al serialului, care va fi lansat pe HBO Max luna aceasta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sezonul al doilea al serialului „Fantastic Friends” va debuta pe HBO Max pe 9 august. Cei doi actori au parte de aventuri extraordinare în timp ce întâlnesc prieteni cu care explorează locuri încântătoare şi acceptă provocări dintre cele mai periculoase.

Dacă în primul sezon au ajuns în Islanda, în Austria şi Irlanda, printre altele, acum ei vin cu noi propuneri: Belize, Singapore, Melbourne, Turcia, Florida, Santiago de Chile, Lacul Como şi Patagonia. Au în vedere, după o pauză binemeritată, ca în viitor să cuprindă şi România în traseul lor, după cum mărturisesc în interviul acordat News.ro.

Ei povestesc cum au început acest proiect - James a venit cu ideea şi a fost absolut firesc să îl coopteze pe Oliver, iar inedit este, între altele, faptul că în fiecare episod apar prieteni, actori, care li se alătură în călătorii -, vorbesc despre cele mai periculoase situaţii în care s-au aflat, despre cele mai interesante experienţe şi despre ce au aflat despre ei înşişi pe drum.
În noul sezon explorează ruine mayaşe, peşteri, întreprind o croazieră prin Bosfor, urmăresc pinguini, traversează Alpii pe motociclete şi descoperă secretele Lapis lazuli.

News.ro: Cum a început acest proiect?
Oliver Phelps: Am avut o idee acum câţiva ani. Când eu şi James călătorim în diverse locuri, facem lucruri destul de diferite. Semănăm mult, dar fiecare are altă concepţie privind călătoriile: lui James îi place foarte mult în aer liber, îi plac aventurile, iar eu, dacă ştiu că este un restaurant foarte bun undeva şi că te poţi plimba puţin prin preajmă, aleg asta. Mergem împreună în diverse locuri, la un concert sau spectacol, dar vedem lucrurile din unghiuri diferite. În plus, mai este o chestiune: când călătoreşti, dacă ai un prieten cu tine, înseamnă mult în experienţa în sine. Pe lângă locuri emblematice, eu îmi amintesc mai mult oamenii cu care le-am împărtăşit. De aici a venit ideea de a lua cu noi un prieten în show. Le-am povestit unor prieteni şi unul dintre ei mi-a spus că ştia pe cineva care ar putea să pună show-ul pe roate. Pe scurt, am început să lucrăm cu echipa de producţie şi iată-ne, două sezoane mai târziu, 14 destinaţii mai târziu. A fost minunat şi feedback-ul la fel. Publicul a aflat şi lucruri despre invitaţii noştri, dar cei mai mulţi dintre cei care au văzut serialul au spus că îi face să îşi dorească să călătorească.

Cum vă alegeţi destinaţiile?
James Phelps:
Este o combinaţie de trei lucruri. Primul, unde vrem noi să mergem, apoi, unde ar vrea invitaţii noştri, şi al treilea, unde suntem sfătuiţi de consultanţi, ei ştiu unde e bine. Totul se leagă foarte bine. Eu, de exemplu, mi-am dorit mereu să ajung în America de Sud, astfel am ajuns în Santiago şi Patagonia. Oliver şi-a dorit mult să ajungă în Belize, aşa că am ajuns să mergem acolo. Practic, ne folosim echipa de producţie ca pe o agenţie de turism.
Oliver Phelps: Nu poţi spune chiar aşa... Este cum spune James. Colaborăm bine cu ei, ne sugerează locuri despre care nu ştim şi uneori se dovedesc a fi cele mai interesante.
De-a lungul episoadelor, aţi fost în situaţii destul de periculoase, care este cea care încă vă dă fiori?
James Phelps: Am descoperit că sunt destul de bun la multe lucruri, cum ar fi să sar de pe clădiri... dar teama mea este să sar într-o apă al cărei fund nu îl văd. Este frica mea. În episodul în care suntem în Belize, ajungem într-o peşteră şi trebuie să sar de deasupra unei cascade într-o mică baltă. Ghidul mi-a spus de două ori: „Nu poţi sări acolo pentru că sunt pietre. Şi trebuie să te îndepărtezi de perete”. Aşadar, aveam o zonă de 2 metri pătraţi în care puteam să sar. Asta m-a speriat foarte rău. A fost bine, dar nu vreau să mai fac asta vreodată.
Oliver Phelps: Am vrut să zic peştera, pentru că sunt claustrofob, dar ce câştigă, să zic aşa, în ciudăţenie este când ne aflam în Florida şi am mers la arena de hockey pe gheaţă, iar eu nu puteam patina. A fost de-a dreptul ruşinos. Vrem să arătăm că este în regulă să nu faci totul foarte bine, important este să încerci. Pentru mine asta e o parte importantă în călătorii. Important este să încerci şi s-ar putea să te distrezi mai mult.

Până acum, ce loc, ce ţară v-a plăcut cel mai mult?
James Phelps
: Toate ţările în care am fost mi-au plăcut. Fiecare e unică în felul ei. Nu ştiu dacă e corect politic să aleg un loc. Dar cred că Patagonia. Mi-a plăcut foarte mult acolo, în sudul extrem al lumii. A fost uimitor. Peisajul, fauna sunt minunate. Nefiind poluare, poţi vedea întreaga Cale Lactee. Nu m-aş putea sătura vreodată.
Oliver Phelps: Mi-a plăcut mult filmând că am învăţat diverse lucruri. Când ni s-a alăturat Stan (Ianevski, n.r.) pentru episodul în care am mers din Londra până la Lacul Como pe motociclete, atunci am învăţat şi eu şi James să conducem motociclete. Să facem asta într-un timp atât de scurt, plus chestiunile administrative, a fost incredibil.
James Phelps: Toţi motocicliştii pe care îi ştiu şi cărora le-am spus s-au mirat, mi-au spus că suntem nebuni.
Oliver Phelps: Am trecut prin Franţa, prin Elveţia, a fost un drum foarte frumos. Din postura asta mi-am dat seama că este ceva ce dă dependenţă.

Care este cel mai important lucru pe care l-aţi învăţat, aflat despre voi pe parcursul călătoriilor?
James Phelps:
Să spui „da” cam la orice. Când ai de făcut anumite lucruri, ai la ce să priveşti în urmă. Eu pot să mă uit acum la câte lucruri am făcut pentru serial, lucruri pe care nu credeam că o să vreau să le fac vreodată. Spre exemplu, când eram în Santiago, a fost cu noi Genesis Rodriguez. Ea voia neapărat să înveţe despre faimosul dans de acolo. Aşa că toţi am fost nevoiţi să luăm lecţii de dans. Eu sunt groaznic la orice fel de dans, dar a fost ceva complet în afara zonei mele de confort şi chiar mi-a plăcut. A fost unul dintre lucrurile pe care nu le-aş fi făcut, dar a fost highlight pentru mine.

Ne puteţi spune mai multe despre invitaţii din noul sezon?
Oliver Phelps:
După un sezon, a fost mai uşor să explicăm oamenilor ce facem, au înţeles mai uşor în ce se bagă. Şi ne-am gândit să contactăm nişte oameni pe care poate nu i-am mai văzut de ceva vreme sau cu care am lucrat în urmă cu mult timp. Am avut însă un invitat pe care chiar nu îl cunoşteam - Corey Mylchreest. Este un prieten al unui prieten şi a venit în Melbourne cu noi. Şi asta a fost frumos - să poţi cunoaşte pe cineva -, iar el este genul despre care vorbea James: gata să facă orice.

Aveţi şi noi farse în sezon?
James Phelps
: Sunt câteva, însă unele nu s-au pretat să fie incluse. Eram în Australia, în Victoria, şi am zburat cu un avion. Am uitat să îi spun înainte lui Oliver că va face looping şi lucruri de genul ăsta.
Oliver Phelps: Iar avionul avea cam 70 de ani. Nici asta nu a menţionat. Reacţia captată în episod este foarte... naturală. Mi-a plăcut la final, când am aterizat, că eram în viaţă. Este unul dintre lucrurile alea care te fac să te întrebi „de ce fac asta?”, dar a fost interesant să vezi coasta Australiei, poate nu în loop, dar James mi-a făcut-o.

Care a fost cea mai frumoasă experienţă?
Oliver Phelps:
Când am fost în Turcia, am dat peste un oraş minunat, am ajuns într-un târg, la o cafenea. Ne înţelegeam prin gesturi. Prietena noastră Natalie Tena a fost cu noi şi a comandat ceai şi mie mi-a fost oferit să încerc ceva de-al locului. Fără vreun cost. Oamenii vor doar să împărtăşească din cultura lor. Mi-a confirmat un crez – că sunt mai mulţi oameni de bine decât oameni răi. Un alt moment care mi-a rămas bine întipărit în minte – eram în Victoria şi sute de mici pinguini albaştri au ieşit spre mare şi au trecut pe lângă noi. A fost chiar uimitor.
James Phelps: Cum spuneam, sunt un pasionat de spaţiu. Ne aflam Santiago, la Observator, şi, odată ce am început să vorbesc cu oamenii care lucrează acolo, ne-am dat seama că avem atât de multe lucruri în comun. Ce ar fi trebuit să fie o vizită de 10 minute, cu o zi înainte de filmarea propriu-zisă, preparatorie, a devenit una de vreo trei ore. Oamenii de acolo mi-au arătat o colecţie de meteoriţi – am aflat că unii erau magnetici. Aşa cum spunea Oliver: sunt mulţi oameni care vor doar să îţi împărtăşească pasiunile. Cu asta rămân din serial – cât de mulţi oameni minunaţi sunt în lume.

Este o ţară în care aţi vrea să ajungeţi, să o includeţi în serial şi nu aţi făcut-o până acum?
James Phelps:
Când am făcut episodul cu motocicletele, Stan, care este din Bulgaria, ne-a spus că cele mai frumoase drumuri pe care a mers se află de fapt în România, Bulgaria, toată partea asta de est al Europei. Mi-ar plăcea să fac o călătorie cu maşina sau motocicleta prin acele locuri. Deci, dacă ai vreo recomandare...
România are mai multe locuri frumoase. Transfăgărăşanul este spectaculos, de exemplu.
James Phelps: Să mergem mai degrabă spre toamnă?
De regulă, este închis de autorităţi de la finalul toamnei până în primăvară.
James Phelps: O să îl avem în vedere.

Vă gândiţi la un al treilea sezon?
James Phelps:
Da. O să luăm o mică pauză acum, pentru că am fost destul timp departe de familii, odată cu filmările. Dar vom începe să schiţăm un nou sezon, sunt sigur. Clar suntem dispuşi să facem un al treilea sezon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.