La numai două luni de la prezentarea în cadrul expoziţiei "China Beijing International High-Tech Expo", proiectul de transport în comun TEB (Transit Elevated Bus), un autobuz electric, pe şine, care permite circulaţia maşinilor pe sub el, a fost deja testat de chinezi, miercuri, în oraşul Qinhuangdao.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chinezii au prezentat noul concept în cadrul expoziţiei desfăşurate la finalul lunii mai, la Beijing, iar acum un autobuz TEB a fost deja testat pe o distanţă de 300 de metri, în oraşul chinez Qinhuangdao.

Noul sistem de transport public, denumit Transit Elevated Bus (TEB), a fost creat ca soluţie la problemele legate de aglomeraţia din trafic pentru care China este renumită.

Autobuzul electric este gândit astfel încât să poată trece pe deasupra maşinilor din trafic, deoarece distanţa până la carosabil este de 2 metri. Are 22 de metri lungime, 7,8 metri lăţime şi o înălţime de 4,8 metri, informează BBC.

Autobuzul poate circula cu viteza de până la 65 km/h, iar capacitatea acestuia este de 300 de pasageri.

TEB a fost testat pe o distanţă de 300 de metri în oraşul Qinhuangdao, la o viteză de deplasare mică. 

"TEB îndeplineşte aceleaşi funcţii ca şi metroul, însă costurile sale de construcţie sunt mai mici", a declarat Bai Chiming, inginerul care coordonează proiectul TEB. 

Autorităţile din China speră să îl introducă în circulaţie, în oraşele aglomerate, până la sfârşitul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.