Două bunici au fost premiate, duminică, pentru mai multe picturi reprezentând icoane pe stică, la finalul unui curs anual dedicat elevilor Scolilor generale 192 şi 179 din Sectorul 1 al Capitalei, organizat de pictoriţa Elena Iliescu, într-un proiect al Bisericii Basilescu .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două bunici nu au pictat niciodată în viaţa lor, dar venind cu nepoţii la cursul de pictură organizat la parohia Basilescu din sectorul 1 al Capitalei au cerut permisiunea să participe la lecţii.

"Nu am pictat niciodată nimic. Nu am făcut niciun desen. Mergând însă la cursul de pictură, am vrut să-mi încerc talentul. Acum la bătrâneţe. Şi uite aşa, uşor, uşor, am pictat patru icoane. Dar, să ştiţi că nu este simplu, trebuie mai întâi să înţelegi ceva din mesajul sfinţilor pe care îi alegi ca model. Poate pentru noi, vârstnicii, este mai greu, nu ştiu”, a spus Enache Mariana, una dintre bunicile premiate.

Concurenţa dintre nepoţi şi bunici este una strânsă, copiilor fiindu-le mult mai uşor să lucreze. Unii dintre ei sunt deja la a doua sau a treia expoziţie, aşa că profesoara Elena Iliescu îi pregăteşte pentru competiţii mai ample.

"Am deschis atelierul în urmă cu opt ani. Sunt de profesie arhitect, dar într-o zi păintele paroh Emilian Soare m-a rugat să organizez cursul de pictură cu elevii şcolilor gimnaziale 192 şi 179. Aşa am început", povesteşte pictoriţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.