Înscrierile pentru competiţia de scurtmetraje a Festivalului de Film Let’s CEE 2017, a cărei temă este ”O lume în schimbare”, au început şi pot fi făcute până pe 8 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cineaştii cu vârste de până la 35 de ani din Europa Centrală şi de Est, Caucaz, Turcia şi Austria au posibilitatea să-şi înscrie producţiile în competiţia de scurtmetraje a festivalului, informează organizatorii.

Cele mai apreciate filme se vor întrece pentru cele două mari premii puse în joc, iar 10 dintre finalişti vor fi invitaţi la Viena pentru a participa gratuit la prima ediţie a Let’s CEE Talent Academy. 

Toate filmele înscrise vor fi evaluate de o comisie condusă de Arash T. Riahi şi Arman T. Riahi, regizori de origine iraniană, stabiliţi în Austria, care vor selecta cele mai promiţătoare filme dintre cele înscrise de realizatorii de film din Europa Centrală şi de Est. Dintre acestea, cele mai bune zece producţii vor intra în competiţia de scurtmetraje, iar cel puţin alte 10 scurtmetraje vor fi prezentate în afara competiţiei.

Alte producţii, în special cele din afara regiunii Europa Centrală şi de Est, vor fi proiectate în cadrul Programului Special de Scurtmetraje.

Festivalul va avea loc în perioada 21 - 27 martie 2017.

După prezentarea producţiilor participante, câştigătorul marelui premiu - care va primi 1.500 de euro şi trofeul Urania - va fi anunţat de un juriu internaţional, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, care ca avea loc pe 25 martie, la Cinema Urania din Viena.

Toate producţiile proiectate în cadrul festivalului vor fi luate în considerare pentru categoria Audience Award, câştigătorul acesteia urmând să primească, la rândul său, 1.500 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.