Înotătorul Avram Iancu, de 41 de ani, din Petroşani, a înotat, marţi, 40 de kilometri, pe Siret şi pe Dunăre, el afirmând că a fost vorba despre un antrenament greu pentru parcurgerea, începând din 20 iunie, timp de 60 de zile, a întregului fluviu de la izvoare până la vărsare. El va înota în fiecare zi câte 50 de kilometri, inspirat de un roman.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avram Iancu, de profesie bibliotecar, a plecat înot, marţi dimineaţă, pe Siret şi pe Dunăre şi a ajuns după aproape nouă ore pe faleza Dunării din Galaţi. El a parcurs înot 40 de kilometri, fiindu-i alături câţiva caiacişti.

"A fost o călătorie foarte lungă care a început într-o localitate al cărei nume este plin de conotaţii simbolice, Independenţa. M-am bucurat că am putut să iau startul de acolo, a fost lung, a fost greu, dar când a fost mai greu făceam câte un sprint de câte o sută de metri, după care totul devenea mult mai uşor. A fost un antrenament foarte reuşit, am reuşit să atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus şi anume, în primul rând un antrenament foarte dur, pe Siret şi pe Dunăre. Apoi am reuşit să sudăm echipa aceasta minunată care a fost în spatele meu, mă refer la caiacişti, la toţi cei care s-au implicat în această acţiune, am putut să ne sincronizăm. Am estimat bine timpul. Cel mai greu a fost după patru ore de înot când au inceput să apară dureri foarte mari în umeri, după care a trebuit să înot într-un regim în care a trebuit să-mi gestionez foarte bine durerea", a spus Avram Iancu. 

El a spus că a fost vorba despre un antrenament greu în vederea parcurgerii, începând din 20 iunie, a întregului fluviu Dunărea de la izvoare, din Germania, şi până la vărsarea în Marea Neagră.

Înotătorul vrea să străbată întregul fluviu, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, doar în slip şi cu cască, fără alte echipamente ajutătoare, cum ar fi costumul de neopren sau labele pentru înot, fiind vorba despre o premieră.

"Urmează Dunărea de la izvoare la vărsare. Pe 20 iunie, la ora 10.00,  voi începe să străbat întregul curs al acestui minunat fluviu Dunărea, inspirat de un roman, Pilotul de pe Dunăre, pe care l-am recitit şi am dorit să dau viaţă acestui roman cu ocazia a 10 ani de când am aderat la UE, noi România. Voi pleca de la Donaueshinger, iar finalul va fi în Portul Sulina, după aproximativ 60 de zile de efort continuu, câte 50 de kilometri pe zi, 10 ore de efort zilnic", a mai spus Avram Iancu. 

El a fost aşteptat la mal, pe faleza Dunării, din Galaţi, de numeroşi gălăţeni, dar şi de soţia şi cele trei fiice, de 3, 10 şi 11 ani, care l-au felicitat pentru reuşită şi au spus că sunt foarte mândre de el.

"Sigur că am avut emoţii, de fiecare dată am emoţii, aşteptarea a fost emoţionantă. De fiecare dată e greu. Fetiţele sunt foarte încântate de tatăl lor şi abia aşteaptă să vină învingător. Înoată şi ele, sunt bucuroase că ştiu să înoate şi le place şi înotul, şi alergarea, şi bicicleta", a spus Anca, soţia înotătorului. 

Avram Iancu nu se află la prima încercare de acest fel, el reuşind anul trecut să traverseze înot Canalul Mânecii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.