„Inocentul/ L'innocent”, filmul lui Louis Garrel, pe care starul cinematografiei franceze l-a scris, regizat şi în care joacă alături de Roschdy Zem, Anouk Griberg şi Noémie Merlant, este o comedie explozivă şi plină de sensibilitate despre un jaf înfăptuit în familie. Filmul, inspirat de evenimente din viaţa autorului, a câştigat două premii César şi va avea premiera în cinematografe din 21 aprilie, distribuit de Independenţa Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Când Abel (Louis Garrel) află că mama sa, Sylvie (Anouk Griberg), în vârstă de 60 de ani, vrea să se căsătorească cu un fost deţinut (Roschdy Zem), intră în panică. Sprijinit de Clémence (Noémie Merlant), cea mai bună prietenă a sa, va face tot ce-i stă în putere ca să o protejeze. Dar o întâlnire cu Michel, noul său tată vitreg, i-ar putea oferi lui Abel noi perspective.

Inocentul/ L'innocent este inspirat parţial de povestea reală a mamei lui Louis Garrel, actriţa şi regizoarea Brigitte Sy, care a ţinut cursuri de actorie în închisori şi care s-a îndrăgostit de unul dintre deţinuţi, realizând un film despre această poveste în 2010, intitluat Free Hands.

„Când am început să scriu scenariul, m-am gândit la chestii autobiografice. Pentru că mama mea chiar s-a căsătorit cu un tip în închisoare. Dar nu am vrut să fac o cronică, o relatare a acestui fapt. Nu am vrut să fac un film naturalist despre această anecdotă. A devenit o anecdotă pentru că nu sunt poet. Sunt actor, ştii? Aşa că, de la început, am ştiut că vreau să mă joc cu genuri diferite – să trec de la un film cu jafuri la o comedie romantică şi apoi la o cronică de familie, între mamă şi fiu”. - spune Louis Garrel.

Cu o distribuţie remarcantă, în care, alături de Louis Garrel, se regăsesc Roschdy Zem (Ancheta unui scandal de stat, Chocolat), Noémie Merlant (Tár, Mi iubita, mon amour, Portrait of a Lady on Fire) şi Anouk Griberg (Mon homme, La fille du magicien), Inocentul/ L'innocent a avut premiera internaţională la Cannes 2022.

Filmul a fost descris de New York Times drept „o poveste umanistă cu un înveliş amuzant şi puternic la fel ca muzica synth-pop de pe coloana sonoră”, „ciudat, emoţionant şi amuzant de bine jucat” - RogerEbert.com, sau „primul film de la Cannes 2022 care mi-a dat acel râs cu dureri de burtă şi zvâcniri de genunchi, de care aveam atât de mult nevoie” - Deadline Hollywood Daily.

Inocentul/ L'innocent are premiera în cinematografele din România pe 21 aprilie, distribuit de Indepedenţa Film.

Independenţa Film, casa de distribuţie care activează din 1997 în România, promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase. Printre titlurile pe care Independenţa Film le va lansa în lunile următoare se regăsesc Jucăria nouă /Le nouveau jouet (r. James Huth) - premiera pe 19 mai, Saint Omer (r. Alice Diop) - premiera 2 iunie şi Afire (r. Christian Petzold) - premiera pe 23 iunie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.