În aşteptarea procesului, Alec Baldwin i-a acuzat săptămâna aceasta pe procurorii care investighează cazul său de încălcarea „drepturilor sale constituţionale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Modul în care se ocupă de acest caz contravine îndatoririlor sale etice şi ameninţă dreptul domnului Baldwin la un proces echitabil”, au spus avocaţii săi într-un comunicat.

Procesul citează declaraţii ale procurorului districtual Santa Fe Mary Carmack-Altwies şi ale procurorului special Andrea Reeb, care au denunţat „neglijenţa gravă şi nerespectarea totală a standardelor de siguranţă a lui Alec Baldwin”.

Actorul american, care a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare la filmul western "Rust" în 2021, a pledat nevinovat pentru omor din culpă luna trecută. Urmărit penal în statul New Mexico (sud-vest), el riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca armuriera Hannah Gutierrez-Reed.

Alec Baldwin, cunoscut în special pentru rolul său din serialul "30 Rock", şi-a susţinut întotdeauna nevinovăţia. Potrivit acestuia, i s-a asigurat că arma lui este inofensivă şi neagă că a apăsat pe trăgaci. O afirmaţie pusă la îndoială de mulţi experţi.

Tragedia a dat naştere unor procese civile. În octombrie anul trecut, Alec Baldwin a anunţat că a ajuns la un acord care pune capăt proceselor civile aduse de familia Halynei Hutchins. Suma acestuia nu a fost dezvăluită.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.