Mai mult de 200 de artişti din Italia, Spania, Ţările de Jos şi Franţa vor performa, în acest weekend, în cadrul celei de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti - B-FIT in the Street!.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între 30 iunie şi 2 iulie, publicul se va bucura de spectacole pe apă, acrobaţii aeriene, instalaţii vivante, muzică live, spectacole itinerante şi întâlniri cu personaje fantastice.

Festivalul debutează vineri, la ora 16.00, în Piaţa Universităţii, cu instalaţia vivantă de acrobaţie aeriană „RoZéo”, prezentată de artiştii francezi ai companiei Gratte Ciel, iar show-ul special care marchează deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! 2023, producţia franceză „TAWA”, va avea loc în Piaţa „George Enescu”, de la ora 20:00. Artişti ai celor mai cunoscute companii internaţionale de circ vor performa în Piaţa „George Enescu” într-un spectacol de acrobaţie aeriană jucat la 360 de grade, în care dansul şi muzica live se îmbină cu numere incredibile de rezistenţă umană şi cu explozii cromatice impresionante.

Prima zi a festivalului cuprinde, de asemenea, trei reprezentaţii ale spectacolului muzical interactiv „Street Piano” (Italia), de la orele 18:00, 20:00 şi 22:00, pe trotuarul din faţa Muzeului Naţional de Artă al României; un spectacol inovativ de muzică şi dans susţinut de doi artişti stradali, ce îi invită pe trecători la un joc dinamic prin intermediul unei claviaturi supradimensionată instalată pe asfalt. De la ora 19:00, pe traseul Piaţa George Enescu - Piaţa Revoluţiei - Magazinul Muzica, marionete gigant, inspirate din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine, vor dansa pe muzică antrenantă şi vor amplifica atmosfera petrecerii stradale cu spectacolul itinerant „Animal Fairytale” (Franţa).

În paralel, în Piaţa Universităţii, pe străzile Lipscani, Gabroveni şi Piaţa Roma din Centrul istoric, lebede graţioase de mari dimensiuni, papagali pe picioroange, toboşari Batucada şi personaje fantastice vor electriza audienţa cu spectacolele „Les Cignes” (Italia), „Stilt Parrots” (Ţările de Jos), „Batucada Los Vikingos” (Spania) desfăşurate între orele 18:40 - 23:00.

Pentru prima dată în istoria festivalului B-FIT in the Street!, râul Dâmboviţa devine scena a două spectacole nocturne pe apă. „DriFt” şi „The Whale Street Show” vor fi prezentate de compania franceză Ilotopie sâmbătă, începând cu ora 21:00, în zona râului Dâmboviţa - Podul Naţiunile Unite şi va continua pe Calea Victoriei până la intersecţia cu Bulevardul Regina Elisabeta.

De asemenea, în cea de-a doua zi a festivalului organizatorii aduc în prim plan noi producţii artistice efervescente: de la spectacolul de dans şi acrobaţie, „Flower Sway Poles” (Italia) în care protagoniştii dansează pe flori albe uriaşe în Piaţa Universităţii, la instalaţiile sonore „Big Ears” (Franţa), amplasate pe traseul festivalului, la spectacolul itinerant Dodos (Franţa) din Piaţeta Teatrului Odeon în care păsările dodo uriaşe explorează centrul oraşului în descoperirea unor rituri, tradiţii sau obiceiuri alimentare autohtone, până la spectacolul - paradă 20’ Street Ballet (Franţa) inspirat din lumea cabareturilor franţuzeşti elegante şi atemporale, ce aduce pe străzile Bucureştiului vibraţia specifică anilor ’20.

Duminică, spectacolele stradalele vor continua să răspândească bucuria prin noi serii de reprezentaţii itinerante, între orele 18.00 - 23.00. 

La ora 21.00, Piaţa „George Enescu” devine gazda unui nou spectacol grandios, intitulat „Meraviglia”, creat de compania Sonics din Italia. Cu acrobaţii aeriene evocative şi un decor fantastic, elementele de scenă spectaculoase şi efectele speciale fac din „Meraviglia” un spectacol memorabil care va fascina publicul de toate vârstele.

Restricţii rutiere

Autorităţile anunţă restricţii ale traficului rutier:
- prelungirea intervalului de închidere a circulaţiei pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Bd. Regina Elisabeta până la intersecţia cu Splaiul Independenţei în perioada 30.06.2023, începând cu orele 10:00 – 02.07.2023, orele 09:00, urmând a fi completată cu închiderea circulaţiei pe timp de zi sâmbătă 01.07.2023 şi duminică 02.07.2023, între orele 09:00 – 23:00, în corelare cu proiectul „Străzi Deschise Bucureşti – Promenadă urbană”.
- Se va limita circulaţia pe Splaiul Independenţei, exclusiv pe banda suplimentară dinspre Dâmboviţa, cuprinsă între Podul Izvor şi Bd. Libertăţii, în perioada 29.06.2023, orele 12:00 – 02.07.2023, orele 23:00.
- În perioada 30.06.2023, orele 22:00 – 01.07.2023, orele 06:00 şi 01.07.2023, orele 23:00 – 02.07.2023, orele 10:00, se va limita accesul pe banda a II-a a Splaiului Independenţei, segmentul de drum cuprins între Pod Izvor (inclusiv) şi Bd. Libertăţii, pe sensul de deplasare spre Piaţa Unirii.
- În data de 01.07.2023, exclusiv în intervalul orar 19:00 – 23:59, traficul rutier va fi restricţionat pe Splaiul Independenţei, segmentul de drum cuprins între str. Halelor şi Pod Izvor (inclusiv), pe sensul de mers dinspre Piaţa Unirii spre Str. Izvor şi pe segmentul de drum cuprins între str. Bogdan Petriceicu Haşdeu şi BIR, sensul de mers dinspre Bd. Eroilor spre Piaţa Unirii;

Parcare Cina – Zona Ateneu / Piaţa George Enescu:
- Închiderea circulaţiei pe str. Ştirbei Vodă, segmentul de drum cuprins între str. Ion Câmpineanu şi Calea Victoriei;
- Pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Bd Dacia şi str. C.A. Rosetti;
- Str. Georges Clemenceanu şi str. Episcopiei;
- În data de 30.06.2023 şi 02.07.2023, exclusiv în intervalul orar 19:30 – 23:59, traficul rutier va fi restricţionat în Piaţa George Enescu (parcarea Cina).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.