Faleza „Ivan Patzaichin” din Tulcea va fi inaugurată prin Delta Waves Fest, eveniment outdoor care se va desfăşura între 28-30 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambiţiosul demers al reconstrucţiei falezei „Ivan Patzaichin” şi a modernizarii portului, de la Mm 38+1350 la Mm 38+800, a durat mai bine de doi ani. Va fi o infrastructură nouă, cu o suprafaţă de peste 36.000 mp şi o promenadă modernă.

Pentru a sărbători finalizarea acestui proiect gigantic, vital pentru viaţa oraşului şi a întregii zone, publicul local şi turiştii vor avea parte de un show pe măsură: trei zile de concerte cu artişti consacraţi (Ştefan Bănică, Horia Brenciu, Alexandra Ungureanu, The Motans, Pasărea Rock, Deniz Chem, Alina Eremia şi Balkan Explosion), dar şi cu ansambluri dobrogene de renume. Conceptul ediţiei inaugrale va îngemăna noul şi vechiul, trecutul şi viitorul, tradiţia şi modernitatea. Pe aer, apă şi uscat, evenimentele speciale, de la show-uri de drone, de artificii şi de laser, la petreceri tematice pe bărci, se vor succeda într-o manieră exuberantă şi festivă.

„Dacă acum câţiva ani doar ne imaginam că ne putem plimba pe o faleză nouă, în prezent, Consiliul Judeţean Tulcea a realizat poate cel mai dorit proiect al tulcenilor. Faleza „Ivan Patzaichin” din Tulcea reprezintă una dintre cele mai importante investiţii pentru judeţul nostru, iar eforturile depuse pentru concretizarea acestor lucrări sunt unele considerabile. În anul 2017 am reuşit să aducem faleza în patrimoniul local şi să o redăm astfel tulcenilor, a urmat identificarea sursei de finanţare şi apoi cel important pas, demararea lucrărilor. Acestea au fost în primul rând de reabilitare şi consolidare, un volum uriaş de muncă cu o fundaţie şi o zonă de acostare construită aproape de la zero, deoarece vechea platformă era foarte afectată de trecerea timpului şi de lipsa lucrărilor de întreţinere, existând chiar pericolul prăbuşirii. Aceste lucrări poate că nu se mai văd în prezent, sunt sub faleză, important de ştiut este că nu s-a făcut o simplă decopertare şi schimbare a suprafeţei pietonale. De asemenea, sunt convins că tulcenii îşi doresc la fel ca şi mine o faleză modernă, ancorată la prezent, motiv pentru care am căutat modele de inspiraţie în marile destinaţii turistice ale lumii, respectiv zonele de promenadă din Dubai, Barcelona şi Suedia. Sunt convins că modernizarea portului şi falezei Tulcea va aduce reale beneficii atât în plan local, fiind principalul spaţiu de promenadă pentru tulceni, cât şi pentru industria turismului, Tulcea devenind astfel o veritabilă poartă de intrare în Delta Dunării. Consiliul Judeţean Tulcea va marca inaugurarea falezei prin Delta Waves Fest, acesta fiind startul evenimentelor turistice pe noua noastră faleză”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Faleza oraşului Tulcea, locul central al festivalului, va fi amenajată special pentru eveniment cu ajutorul unei echipe specializate în scenografie de film şi va fi împărţită în două zone distincte: zona Promenadei, unde se va crea o atmosfera cu toate ingredientele din vremurile de altădată (mâncare tradiţională, delicatese specifice zonei, meşteşugari  şi trupe locale) şi zona NEW WAVE, unde contemporanul va fi prezent prin reinterpretarea ingenioasa a celor mai noi trenduri în materie de artă şi show-uri culinare, food truck-uri, petreceri cu DJ sau degustări de vin. Trecerea între aceste două zone va fi făcută de TUNEL, un ansamblu de gradene sub care va sugera un tunel al timpului, care face tranziţia de la vechi la nou şi care va găzdui un spectacol multimedia unic.

„Acest festival unic completează şi susţine menirea investiţiei în restaurarea falezei Tulcea. În programul festivalului, veţi găsi şi evenimente speciale precum show-uri aeriene, spectacole de drone şi proiecţii de lasere. Având în vedere că turismul cultural al ţării noastre nu este suficient de exploatat şi că există un interes crescut pentru recuperarea valorilor tradiţionale şi a reperelor autentice, am gândit conceptul pentru răspunde nevoii oamenilor pentru un stil de viaţă sănătos, ecologic şi armonios, prezentat într-o formă curată, ingenioasă şi inovatoare, îmbinat cu tradiţionalul după care tânjim. Nu de puţine ori auzim expresia: <<avem o ţară frumoasă, păcat că nu este promovată!>>. Ei bine, acum avem ocazia de a o promova, atât noi ca organizatori cât şi spectatorii care pot filma şi promova evenimentele în media socială . Vă invităm să luaţi parte la aceste experienţe unice şi să vă bucuraţi de frumuseţea şi autenticitatea zonei Dobrogei din România”, spune Izabela Rudolf, organizator Delta Waves Fest.

Festivalul se doreşte a fi un punct nodal al creativităţii şi al belşugului dunărean, un eveniment vibrant, cu poftă de viaţă care, încă de la prima ediţie, va fi îndrăgit de iubitori de divertisment superior, ce îmbină tradiţia şi cultura locală cu inovaţia showbiz. Inaugurarea falezei „Ivan Patzaichin” şi festivalul Delta Waves Fest vor marca momentul în care un oraş istoric se reinventează şi se redeschide către lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.