"În numele pământului/ The Peasants", adaptare a romanului "Ţăranii" de W.S.Reymont, câştigător al Premiului Nobel pentru Literatură şi propunerea Poloniei la Premiile Oscar din acest an, va putea fi văzut în cinematografele din toată ţara începând din 23 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sinopsis: Sfârşitul sec. XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri şi lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani,  un spirit liber ce iese din tiparele comunităţii, devine centrul atenţiei în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moşier văduv, influent şi bogat. Dar Jagna este îndrăgostită de Antek, fiul lui Boryna, şi, pentru a trăi această iubire, tânăra va încălca toate regulile şi standardele sociale ale vremii.

Regizorii DK Welchman (Dorota Kobiela) şi Hugh Welchman, nominalizaţi la Premiile Oscar în 2018 pentru "Loving Vincent", şi-au propus să aducă în faţa publicului, într-un mod impresionant din punct de vedere vizual, emoţiile şi drama pe care Reymont le ilustrează în romanul său.

„Am ştiut imediat că este o capodoperă. De acelaşi calibru ca opera lui Charles Dickens, Thomas Hardy, Émile Zola. Ţăranii au fost coloana vertebrală a societăţii timp de peste o mie de ani în Europa, până la revoluţia industrială şi nu numai. Am fost încântat de ideea de a aduce această lucrare grozavă în faţa unui public din afara Poloniei", declară regizorul Hugh Welchman.

Peste 100 de pictori au realizat aproximativ 40.000 de cadre pictate intergral în ulei, folosind aceeaşi tehnică de animaţie pictată, devenită cunoscută cu filmul „Loving Vincent", despre viaţa celebrului Vincent van Gogh. În numele pământului/The Peasants este esenţa a jumătate de secol de pictură europeană de la începutul secolelor XIX şi XX. Principalii artişti care au inspirat pelicula au fost Józef Chełmoński, Ferdynand Ruszczyc, Jan Stanisławski, Julian Fałat, Leon Wyczółkowski, Piotr Michałowski, Jules Breton şi Jean-Francois Millet

„Am vrut să arătăm ce poate face tehnica noastră de animaţie pictată în film. A da viaţă unui roman de 1000 de pagini mi s-a părut o nouă provocare şi o oportunitate de a arăta că poate funcţiona şi din punct de vedere emoţional. The Peasants/În numele pământului este la o scară cu totul diferită de Loving Vincent. Avem dansuri şi bătălii. Construcţia fiecărui cadru s-a dublat, din cauza stilului mai realist şi a mişcărilor dinamice ale camerei pe care le folosim în acest film", spune DK Welchman.

Distribuit în România de Follow Art Distribution ("Loving Vincent", "McQueen", "Military Wives", "30 de ani şi 15 minute", "Crai Nou", "Străjerii Deltei", "Imaculat", "Alis", "Spre Nord", "Falcon Lake", "Tigru", "The Pod Generation"), "În numele pământului/ The Peasants" ajunge din 23 februarie în cinematografele din toată ţara. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.