Iditarod, o celebră cursă de sănii trase de câini, organizată în fiecare an în luna martie, în statul american Alaska, a fost câştigată în 2017 de cel mai vârstnic şi mai rapid concurent din istoria sa, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mitch Seavey a câştigat ediţia din 2017 a acestei curse celebre, marţi, după ce a trecut linia de sosire, în localitatea Nome, stabilind un record de viteză şi devenind cel mai vârstnic învingător din istoria competiţiei.

Mitch Seavey, în vârstă de 57 de ani, a doborât cu aproape 8 ore precedentul record de viteză stabilit în această cursă organizată în Alaska pe o distanţă de peste 1.000 de mile, a precizat cotidianul Alaska Dispatch News.

”Felicitări lui Mitch Seavey şi victoriei sale care a stabilit un nou record”, a scris pe Twitter senatoarea americană Lisa Murkowski.

Marţi după-amiază, fiul lui Mitch Seavey, Dallas, campionul din 2016, se afla pe locul al doilea, dar nu trecuse încă linia de sosire.

Cursa, denumită şi ”The Last Great Race”, a început pe 6 martie în Fairbanks, o localitate aflată la 560 de kilometri faţă de Anchorage. Competiţia reprezintă un omagiu adus echipajelor de sănii trase de câini care au transportat provizii esenţiale persoanelor care locuiau în regiuni îndepărtate în perioada de început a colonizării non-indigene a statului Alaska.

În acest an, la linia de start s-au aliniat 55 de veterani şi 17 debutanţi, inclusiv cinci foşti campioni.

Dallas Seavey, de patru ori câştigător al cursei Iditarod, stabilise vechiul record al competiţiei, anul trecut, cu timpul de 8 zile, 11 ore, 20 de minute şi 16 secunde. 

Cursa Iditarod, organizată începând din anul 1973, este o competiţie de sănii trase de câini, între localităţile Anchorage şi Nome, în cadrul căreia echipajele trebuie să parcurgă o distanţă de 1.757 de kilometri.

Concurenţii şi echipajele lor au de înfruntat furtuni de zăpadă, vânturi puternice şi temperaturi extrem de scăzute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.