Harvey Weinstein şi firma pe care a confondat-o, Weinstein Co., sunt daţi în judecată de o actriţă care susţine că a fost violată de producător în 2016, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa, care a dorit să rămână anonimă, spune că incidentul s-a petrecut într-un hotel din Beverly Hills, iar compania era la curent cu „repetatele acte de comportament indecent” ale lui Weinstein, înainte ca acest lucru să i se întâmple ei.

Plângerea, depusă marţi la o curte de justiţie din Los Angeles de avocata Gloria Allred, arată că cei doi s-au întâlnit la o petrecere care a avut loc la Chateau Marmont în 2011.

Reclamanta spune că, după ce producătorul a aflat că este actriţă, s-a oferit să o ajute şi i-a cerut numărul de telefon. După aceasta, el a invitat-o la petreceri şi gale şi a menţinut legătura cu ea timp de câţiva ani.

În 2015, ea l-a întâlnit pe Weinstein la Montage Hotel din Beverly Hills, pentru a discuta despre ocazia de a juca într-un serial de televiziune şi despre alte proiecte. „La un moment dat, el i-a spus că ar fi vrut să se masturbeze de faţă cu ea”,a  scris avocata, care a explicat faptul că, în ciuda refuzului actriţei, el a făcut acest lucru.

În primăvara anului următor, femeia l-a întâlnit din nou pe producător în acelaşi hotel, după ce i-a fost dat de înţeles că primise un rol. În timpul acelei întâlniri, ea susţine că a fost violată.

Actriţa spune că Weinstein Company ştia despre acţiunile producătorului. Ea citează o clauză din contractul lui Weinstein, care arată că în cazul în care Weinstein este dat în judecată pentru comportament nepotrivit, el trebuie să plătească despăgubiri companiei.

Actriţa acuză acte de violenţă, violenţă de gen, abuz şi neglijenţă. Ea cere daune şi emiterea unei dispoziţii judecătoreşti privind interzicerea lui Weinstein şi a companiei să „se implice într-un comportament asemănător faţă de alte femei”.

Un reprezentant al producătorului de film a transmis într-un comunicat: „Toate acuzaţiile de contact sexual neconsimţit sunt negate fără echivoc de domnul Weinstein”. În plus, el a menţionat că cineastul a a acţionat niciodată împotriva femeilor care i-au refuzat avansurile.

Acesta este al treilea proces civil intentat lui Harvey Weinstein de o femeie care susţine că a fost agresată sexual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.