Filmul „Harry Potter şi Piatra Filozofală/ Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” a depăşit pragul de încasări de 1 miliard de dolari, după ce a fost relansat în cinematografele din China, notează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După două decenii de la premiera în cinematografe, „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” a depăşit pragul de 1 miliard de dolari încasări.

Primul lungmetraj din franciză a înregistrat această performanţă graţie relansării 3D şi Imax în China.

Weekendul trecut, aici, el a generat încasări de 13,6 milioane de dolari.

Până în prezent, filmul a adunat 1,001 miliarde de dolari, devenind al doilea din franciza de opt lungmetraje care trece pragul de 1 miliard de dolari.

„Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2/ Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2”, ultimul din sagă, a generat încasări totale de 1,34 de miliarde de dolari la nivel global în 2011.

În total, franciza a strâns 7,74 de miliarde de dolari în box office.

„Harry Potter and the Sorcerer’s Stone” a fost un succes, înregistrând încasări de 974 de milioane de dolari din vânzarea de bilete în 2001. El a fost nominalizat la trei categorii ale premiilor Oscar.

Filmele, bazate pe romanele scrise de J.K. Rowling, i-au făcut celebri pe actorii Daniel Radcliffe, Emma Watson şi Rupert Grint.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.