Actorul american Harrison Ford va juca în cel de-al cincilea film al francizei ”Indiana Jones”, ce va fi regizat de Steven Spielberg şi va fi lansat pe marile ecrane în 2019, au anunţat, marţi, reprezentanţii studiourilor Walt Disney, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Harrison Ford, în vârstă de 73 de ani, va interpreta încă o dată rolul arheologului-aventurier pe care l-a jucat pentru prima dată în filmul care a deschis această serie cinematografică, intitulat ”Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute” (1981). 

”Indiana Jones este unul dintre cei mai mari eroi din istoria cinematografiei şi abia aşteptăm să îl readucem pe marile ecrane în 2019”, a declarat Alan Horn, preşedintele grupului Disney.

Noul lungmetraj, al cărui titlu nu a fost deocamdată dezvăluit, va fi lansat după 11 ani de la cel mai recent opus din această franciză, ”Indiana Jones şi regatul craniului de cristal”, în care personajul interpretat de Harrison Ford se reîntâlneşte cu o fostă iubită, Marion, interpretată de Karen Allen, şi descoperă că are cu aceasta un fiu, Mutt Williams, interpretat de Shia LaBeouf. 

Grupul Disney nu a precizat dacă Allen şi LaBeouf vor juca în noul film şi nici nu a dezvăluit detalii despre intriga peliculei. Kathleen Kennedy şi Frank Marshall vor fi producătorii lungmetrajului. Steven Spielberg, în vârstă de 69 de ani, a regizat toate filmele din seria ”Indiana Jones”.

Anunţul de marţi a fost făcut într-o perioadă în care grupul Disney savurează succesul fenomenal al filmului său ”Star Wars: Trezirea Forţei”, care a urcat pe locul al treilea în topul lungmetrajelor cu cele mai mari încasări din istorie, în care Harrison Ford şi-a reluat rolul aventurierului Han Solo, pe care l-a interpretat prima dată în 1977.

Franciza ”Indiana Jones”, creată de cineastul George Lucas, include deocamdată patru filme, care au generat încasări de aproape 2 miliarde de dolari pe plan mondial. 

Anunţul despre lansarea unui nou opus în această serie a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte pe Twitter, însă reacţiile fanilor au fost amestecate. Mulţi dintre admiratorii francizei au ironizat vârsta lui Harrison Ford, oferind sugestii amuzante pentru titlul noului film, precum ”Indiana Jones and the Alzheimers” (”Indiana Jones şi suferinzii de Alzheimer”) şi ”Indiana Hones and «Hey You Kids, Get Off My Lawn!»” (”Indiana Jones şi «Hei, copii, plecaţi de pe peluza mea!»”). 

Noul lungmetraj va fi primul film din seria ”Indiana Jones” pe care grupul Disney îl va produce după ce a cumpărat drepturile de distribuţie aferente acestei francize de la Paramount Pictures, parte a grupului Viacom, în 2013. 

Disney a achiziţionat cu 4,06 miliarde de dolari, în 2012, şi LucasFilm, compania de producţie deţinută de George Lucas, care a produs filmele din francizele ”Indiana Jones” şi ”Star Wars”.

Franciza ”Indiana Jones” a stat la baza realizării unui serial de televiziune în anii 1990, intitulat ”The Young Indiana Jones Chronicles”. De asemenea, numeroase atracţii inspirate din această franciză au fost incluse în parcurile tematice ale grupului Disney.

Harrison Ford, în vârstă de 73 de ani, este un actor american, care a devenit celebru pe plan mondial cu rolurile principale interpretate în francizele cinematografice ”Războiul stelelor” şi ”Indiana Jones”. Starul hollywoodian s-a remarcat şi în alte filme de succes, precum ”Apocalipsul acum”, ”Vânătorul de recompense”, ”Evadatul” şi ”Air Force One”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.