După succesul adaptării „Pinocchio”, film aflat în cursa pentru premiile Oscar, regizorul Guillermo del Toro va dezvolta un nou proiect stop-motion pentru Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit The Hollywood Reporter, va fi o adaptare a romanului „The Buried Giant” al scriitorului britanic Kazuo Ishiguro, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 2007.

Guillermo Del Toro va regiza şi produce acest proiect având un scenariu pe care l-a scris împreună cu Dennis Kelly, scenaristul musicalului „Matilda”, bazat pe opera lui Roald Dahl.

„Este o mare onoare şi o responsabilitate mai mare pentru mine să regizez acest scenariu pe care Dennis Kelly şi cu mine îl adaptăm după romanul puternic şi imaginativ al lui Kazuo Ishiguro”, a spus realizatorul mexican într-un comunicat de presă transmis de The Hollywood Reporter.

Un adevărat succes de la lansarea sa în noiembrie 2022 pe Netflix, adaptarea lui Guillermo del Toro după clasia povestel italiană „Pinocchio”, a fost timp de patru săptămâni în lista Netflix a celor mai bune 10 filme englezeşti.

Câştigător al unui premiu BAFTA şi al unui Glob de Aur pentru „cel mai bun film de animaţie”, „Pinocchio” se află şi el în cursa pentru premiile Oscar. la categoria pentru „cel mai bun film de animaţie”, Guillermo del Toro se va confrunta  cu regizorul Joel Crawford pentru filmul „Puss in Boots 2”, precum şi cu regizorul Domee Shi pentru „Turning Red”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.