Grupul Disney a anunţat, miercuri, că nu va mai tipări şi nu va mai vinde mult îndrăgita sa bancnotă proprie, dolarul Disney, generând o veritabilă frenezie în rândul colecţionarilor, informează AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste bancnote, pe care sunt imprimate chipurile unor personaje legendare din universul Disney şi fiind semnate de celebrul ”trezorier” Scrooge McDuck, au funcţionat ca o formă legitimă de bani în cadrul francizei, încă de când au fost puse în circulaţie, în urmă cu aproape 30 de ani, în 1987.

Mickey Mouse apare pe bancnota de 1 dolar, Goody pe bancnota de 5 dolari, iar Minnie Mouse pe bancnota de 10 dolari. Pe dolarii Disney apar şi alte personaje celebre din universul Disney, precum Cenuşăreasa, Dumbo şi Frumoasa din Pădurea Adormită.

Un mesaj publicat pe site-ul parcului de distracţii Disneyworld Florida a confirmat informaţia referitoare la retragerea din circulaţie a dolarilor Disney, care erau acceptaţi ca mijloc de plată în parcurile tematice, hotelurile, restaurantele şi magazinele Disney de pe teritoriul Statelor Unite. 

Anunţul de miercuri a generat o veritabilă frenezie în rândul colecţionarilor, iar valoarea acestor bancnote insolite a urcat vertiginos pe site-urile de comerţ şi licitaţii online. 

Potrivit CNN, grupul american a încetat să vândă dolarii Disney, pe 14 mai, însă bancnotele sunt în continuare listate pe eBay. 

O bancnotă de 50 de dolari Disney, provenind dintr-o ediţie specială, emisă în 2005 pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la inaugurarea parcurilor de distracţii Disneyland, a fost vândută, miercuri, cu 495 de dolari americani.

Bancnotele Disney, introduse în 1987, conţin un număr de serie unic şi câteva elemente de siguranţă, pentru a preveni falsificarea lor, similare celor introduse în bancnotele reale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.