Grupul Daft Punk îşi lansează contul oficial de TikTok, care sărbătoreşte o carieră de aproape trei decenii. Pentru prima dată, comunitatea TikTok va putea să folosească catalogul muzical complet al Daft Punk în creaţiile video.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În premieră, TikTok Effect House lansează două filtre oficiale Daft Punk. Create de designerul olandez Isabel Palumbo, cele două filtre introduc o cască în stil Daft Punk pe care utilizatorii o pot modela. De asemenea, acestea aduc la viaţă Charles the Dog, un personaj văzut pentru prima dată în videoclipul regizat de Spike Jonze pentru „Da Funk”, piesa revoluţionară nominalizată la Premiile Grammy în 1998.

Fanii pot începe să folosească filtrele şi melodiile din catalogul complet începând de marţi, 18 octombrie, odată cu lansarea unui playlist dedicat Daft Punk.

Daft Punk a fost un duo francez de muzică electronică format în 1993, la Paris, de Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo. Consideraţi la scară largă drept unul dintre cele mai influente trupe din istoria muzicii dance, ei s-au bucurat de o popularitate uriaşă la sfârşitul anilor 1990. Au obţinut aprecierile criticilor şi succes comercial în anii următori, combinând elemente de muzică house cu funk, disco, indie rock şi pop.

Grupul Daft Punk a anunţat că îşi încheie activitatea pe 22 februarie 2021. 

Bangalter şi De Homem-Christo s-au întâlnit în anii 1980, într-o şcoală din Paris, şi au început curând să compună muzică. În 1992, au format o trupă rock, Darlin’, inspiraţi fiind de piesa omonimă a trupei Beach Boys, împreună cu Laurent Brancowitz şi au lansat o piesă care a primit critici negative. Melody Maker a descris-o ca „daft punky thrash” (punk prost de începători, n.r.). Au transformat review-ul negativ în numele a ceea ce urma să devină una dintre cele mai cunoscute trupe electro. Brancowitz a părăsit grupul şi a format Phoenix.

Duo-ul francez a lansat patru albume de studio, în perioada 1997 - 2013. Ultimul album, apărut după o pauză de opt ani, a fost „Random Access Memories”, pe care se află single-ul „Get Lucky” şi care a fost certificat cu platină.

De-a lungul carierei, grupul a primit şase trofee Grammy din 12 nominalizări. Mai recent, duo-ul a colaborat cu artistul canadian The Weeknd, pentru piesele „Starboy” şi „I Feel It Coming”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.