„Grota/ Il buco”, un film de Michelangelo Frammartino, recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2021 cu Premiul Special al Juriului, va intra în cinematografe din 29 iulie. Filmul spune povestea explorării uneia dintre cele mai adânci peşteri din lume, Abisul Bifurto din Calabria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Grota/ Il buco”, care a cucerit prin frumuseţea imaginilor sale publicul, criticii de film, dar şi cineaşti premiaţi cu Oscar, precum Bong Joon-ho („Parazit”) sau Chloe Zhao („Nomadland”), este distribuit de Independenţa Film.

În timpul boomului economic din anii 60, în nordul prosper al Italiei este construită cea mai înaltă clădire din Europa. În capătul celălalt al ţării, în regiunea Calabria, mai mulţi tineri speologi se avântă într-una din cele mai adânci peşteri din lume, la al cărei capăt, la 700 de metri sub nivelul solului, nu s-a ajuns vreodată. Nimeni din satul din apropiere nu are habar de acţiunile acestor temerari, doar un bătrân păstor îi observă îndeaproape. Curând, el va fi trup şi suflet alături de ei.

„Este o adevărată realizare cinematografică, un film despre care cred că ar trebui văzut pe cel mai mare ecran posibil. Este o experienţă pe care trebuie să o trăieşti în sala de cinema, dar este şi o frumoasă meditaţie asupra vieţii şi a relaţiei omului cu natura şi mortalitatea. Am avut o experienţă transcendentală în timpul vizionării”, spune despre „Grota” regizoarea Chloe Zhao, câştigătoare a două premii Oscar pentru Nomadland.

Michelangelo Frammartino a descoperit Abisul Bifurto în timp ce filma în Calabria Le Quattro Volte, cel de-al doilea lungmetraj al său, cunoscându-l în 2016 chiar pe speologul care a condus expediţia de explorare din anii ‘60. Povestea din Grota reface traseul descoperirii şi cartografierii Abisului Bifurto şi are la bază povestea reală a echipei originale de speologi, iar interpreţii personajelor din Grota sunt la rândul lor speologi.

Renato Berta, directorul de imagine multiplu premiat de-a lungul carierei, a utilizat cabluri de fibră optică pentru a manevra echipamentul de filmare din afara peşterii.

„Grota/ Il buco” este distribuit de Independenţa Film şi va rula în Bucureşti (Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Hollywood Multiplex, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Union), Cluj (Cinema Victoria), Galaţi (Cinema Ioan Manole), Iaşi (Cinema Ateneu), Lugoj (Cinema Bela Lugosi), Sfântu Gheorghe (Cityplex), Sibiu (Cinema Ion Besoiu) şi alte cinematografe care vor fi anunţate în programul proiecţiilor de pe independentafilm.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.