Cuplul Steven Spielberg şi Kate Capshaw au contribuit cu 1,5 milioane de dolari pentru a-i susţine pe greviştii de la Hollywood. Generoasa donaţie a fost împărţită între puternicul sindicat al actorilor SAG-AFTRA şi Entertainment Community Fun, relatează site-ul de specialitate Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cuplul de cineaşti calcă pe urmele multor personalităţi eminente din lumea cinematografiei. George şi Amal Clooney, Luciana şi Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Jennifer Lopez şi Ben Affleck, Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger, Meryl Streep şi Oprah Winfrey, pentru a numi doar câţiva dintre cei care au scris cecuri importante către sindicatul actorilor, care numără 160.000 de membri. Alte celebrităţi şi-au lansat recent propriile fonduri pentru a-i susţine pe grevişti, cum ar fi Ryan Murphy, creatorul serialelor de succes „Glee” şi „Nip/Tuck”.

Mai mult de 130 de zile de conflict

Greva de la Hollywood paralizează industria cinematografică americană din luna mai. Iniţiată de scenarişti şi la care s-au alăturat, în iulie, actorii din sindicatul SAG-AFTRA, greva durează acum mai mult de 130 de zile. Membrii celor două sectoare cer creşteri salariale, o mai bună repartizare a veniturilor generate de streaming şi garanţii împotriva apariţiei inteligenţei artificiale în profesiile lor.

Cea mai mare acţiune sindicală din ultimele câteva decenii dă peste cap producţia de la Hollywood. Iar repercusiunile sale se fac simţite mult dincolo de graniţele ţării. Festivalul de film american de la Deauville şi Festivalul de film de la Veneţia au fost lipsite de vedete americane, directivele SAG-AFTRA interzicând tuturor membrilor săi să filmeze şi să îşi promoveze producţiile, fie în persoană, fie pe reţelele de socializare.

Din punct de vedere financiar, studiourile suferă. Într-un comunicat de presă publicat la începutul lunii septembrie, Warner Bros Discovery Studios (WBD) a anunţat o pierdere cuprinsă între 300 şi 500 de milioane de dolari. Iar disputa pare departe de a fi rezolvată. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.