Actorii în grevă şi şefii studiourilor de la Hollywood şi-au suspendat miercuri negocierile, punând în pericol speranţele de reluare rapidă a producţiei de filme şi seriale după luni lungi de grevă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefii studiourilor şi platformelor precum Disney şi Netflix purtau discuţii încă de săptămâna trecută cu reprezentanţii sindicatului SAG-AFTRA - care apără interesul a 160.000 de actori, cascadori, dansatori şi alţi profesionişti de pe micile şi marile ecrane, ai căror membri au părăsit platourile de filmare din iulie.

Dar, într-un comunicat dat miercuri seara, studiourile, reprezentate de Asociaţia producătorilor de film şi televiziune (AMPTP), au anunţat că această discuţie a încetat şi a fost suspendată pentru moment.

"După discuţii serioase, a devenit clar că diferenţa dintre poziţiile AMPTP şi cele ale SAG-AFTRA este prea mare, iar aceste discuţii nu ne mai fac să avansăm într-un mod fructuos", au precizat studiourile.

AMPTP i-a acuzat pe actori că au făcut cereri excesive, inclusiv împărţirea veniturilor din distribuirea operelor pe platformele de streaming care "doar ele ar costa mai mult de 800 de milioane de dolari pe an".

Pentru studiouri, aceasta este o "povară financiară nesustenabilă".

De asemenea, ei au acuzat sindicatul SAG-AFTRA că a respins creşterile salariale care au fost convenite de scenarişti.

"Sperăm că SAG-AFTRA îşi va reconsidera poziţia şi va reveni în curând la negocieri productive", au declarat studiourile de la Hollywood.

Luna trecută, AMTP a ajuns la un acord salarial cu o altă breaslă, Hollywood Screenwriters Guild, care a pus capăt unei greve de aproape cinci luni.

Având în vedere similitudinea dintre revendicările actorilor şi cele ale scenariştilor, optimismul privind posibilitatea unui acord rapid părea să fie larg răspândit.

Miercuri, sindicatul SAG-AFTRA nu a reacţionat imediat la declaraţiile făcute de asociaţia producătorilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.