Gregg Allman, pionier al southern rock, co-fondator al Allman Brothers şi fost soţ al cântăreţei Cher, a murit la vârsta de 69 de ani, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul "a murit liniştit în locuinţa din Savannah, Georgia”, este scris pe site-ul muzicianului. Potrivit managerului său, Allman suferea de cancer la ficat, cu care se lupta din 2012.

După anunţul morţii sale, Cher, cu care a fost căsătorit în 1970, a scris pe Twitter mesajul "Cuvintele sunt imposibile" şi a publicat o fotografie în care apare cu Allman. 

Muzicianul a cunoscut faima alături de formaţia pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele său mai mare, Duane, la finalul anilor '60. 

Gregg Allman a fost liderul formaţiei şi a scris mai multe hit-uri, printre care "Whipping Post", "It's Not My Cross to Bear" şi "Midnight Rider".

Printre cele mai cunoscute cântece ale The Allman Brothers Band se numără "Jessica", din 1973, care a fost folosit în emisiunea "Top Gear". 

Primele trei albume ale trupei i-au făcut staruri, însă tragediile i-au urmărit: în 1971, când Duane a murit în urma unui accident de motocicletă, iar un an mai târziu, basistul Berry Oakley a sfârşit tot într-un accident de motocicletă. 

Allman s-a luptat cu dependenţa de droguri, devenind în anii '70 consumator de heroină. 

A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1995 şi în memoriile sale publicate în 2012 - "My Cross to Bear" a povestit că a fost prea beat ca să bucure de acest lucru.

Gregg Allman a fost diagnosticat cu hepatita C în 1999 şi a suferit un transplant de ficat în 2010. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.