GreenTech Film Festival, primul eveniment de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfăşoară în această toamnă în Bucureşti, la Cinema Elvira Popescu, în perioada 9-12 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul include proiecţii ale unor filme documentare realizate de specialişti străini, dar şi studii de caz din România, surprinse sub forma unor scurtmetraje, ateliere de ştiinţă, ecologie, robotică, reciclare creativă şi o conferinţă despre cum tehnologia contribuie la dezvoltarea soluţiilor sustenabile.

Organizatorii îşi propun să elimine complet amprenta de carbon rezultată din activităţile organizatorice pe care le implică în general un festival de film.

În deschiderea festivalului se anunţă lansarea documentarului românesc "10(Zece)", o producţie independentă, care prezintă oameni de excepţie din România.

Organizatorii festivalului au urmărit îndeplinirea a două obiective importante: reducerea emisiilor posibile şi compensarea emisiilor inevitabile de gaze cu efect de seră.

Pentru atingerea primului obiectiv, organizarea evenimentului presupune aplicarea de măsuri necesare pentru reducerea emisiilor, cum ar fi: folosirea cartonului şi a hârtiei din materiale reciclabile, eliminarea tuturor materialelor printate, folosirea produselor locale pentru serviciile de catering, eliminarea ambalajelor de tipul plastic, PET sau metal şi încurajarea invitaţilor şi a publicului larg de a folosi bicicleta sau mijlocul de transport în comun pentru deplasarea către sala de cinema.

Programul include proiecţii ale unor documentare din domeniul ecologiei şi tehnologiei, o selecţie a unor scurtmetraje documentate şi realizate în România, ateliere de ştiinţă, ecologie, robotică, reciclare creativă adresate cu precădere tinerilor.

Din programul GreenTech Film Festival face parte conferinţa "Cum poate ajuta tehnologia în dezvoltarea soluţiilor sustenabile?” la care vor participa experţi în ştiinţă, tehnologie şi ecologie din România şi Franţa şi care îşi propun ca prin propria expertiză să formuleze un răspuns la subiectul central al conferinţei, organizat în jurul a două paneluri - "Energie regenerabilă şi stocarea energiei: apă, CO2 şi soare. Maşini electrice. Case solare” şi "Dezvoltarea de soluţii pentru agricultură sustenabilă”. Programul detaliat al conferinţei poate fi văzut aici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.