Două gorile au fost fotografiate pozând pentru un selfie într-o postură care îi imită pe cei doi pădurari care le-au salvat când erau pui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imaginea a fost făcută în orfelinatul pentru gorile din Virunga National Park (Congo), unde animalele au fost crescute după ce braconierii le-au ucis mamele.

Directorul adjunct al parcului a declarat pentru BBC Newsday că ele au învăţat să îi imite pe îngrijitorii care au avut grijă de ele de când au fost găsite.

Mamele gorilelor au fost ucise în iulie 2007, iar ele aveau 2, respectiv 4 luni la acea vreme.

Au fost găsite şi duse la Senkwekwe Sanctuary din Virunga, unde trăiesc de atunci.

„Imită oamenii”, iar faptul că „stau în două picioare este felul lor de a învăţa să fie oameni”, însă asta „nu se întâmplă în mod obişnuit”, a spus adjunctul Innocent Mburanumwe. „Am fost foarte surprins să văd asta... este foarte amuzant. Este ciudat să vezi cum o gorilă poate imita un om şi să stea în picioare”.

Virunga a fost scena mai multor conflicte în ultimii 23 de ani, iar peste 130 de pădurari au fost ucişi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.