Personalităţi remarcabile din domeniul cinematografiei autohtone se vor întâlni, în fiecare sâmbătă din această lună, cu cinefili şi studenţi în cadrul Gopo Film Talks. Printre temele abordate în cadrul primei ediţii se numără ingredientele pentru realizarea unui serial TV reuşit, parcursul şi recomandările unor actori de succes pe plan internaţional şi importanţa castingului privit din două perspective, cea a unui director de casting şi cea a regizorului, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întâlnirile vor fi organizate sub forma unor dezbateri şi conversaţii inspiraţionale.

O iniţiativă a Premiilor Gopo, în parteneriat cu Promenada Mall şi NEPI Rockcastle, menită să promoveze pasiunea pentru cinematografie şi să faciliteze înţelegerea mai profundă a industriei de film românesc, prin interacţiuni directe între publicul cinefil şi a studenţilor de la Facultăţile de Teatru şi Film cu personalităţi remarcabile din domeniul cinematografiei autohtone. 

Accesul la evenimentele organizate pe 16 martie, 23 martie şi 13 aprilie este gratuit. Discuţiile vor avea loc în piaţeta din faţa magazinului H&M din Promenada Mall, situat la nivelul 1.

Sâmbătă, 16 martie, ora 11:00


Prima invitaţie la dialog va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00. Actriţa Olimpia Melinte va sta de vorbă cu o parte din echipa serialului "Las Fierbinţi". Vor fi prezenţi regizorul Gabriel Achim, scenaristul şi actorul Adrian Văncică, alături de actorii Cuzin Toma şi Gheorghe Ifrim.

Sâmbătă, 23 martie, ora 11:00
O discuţie inspiraţională cu actori români care se bucură de succes în plan internaţional. La discuţia moderată de Olimpia Melinte vor participa actorii Alec Secăreanu (Spy/ Master, Tărâmul Binecuvântat/ God’s Own Country, Baptiste, Amonit) - a avut primul său rol principal în 2017 în filmul "God's Own Country"⁠ (r. Francis Lee) unde a jucat alături de Josh O'Connor ("The Crown/ Coroana") şii Cosmina Stratan, laureată în 2012 cu Premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes pentru rolul din lungmetrajul "După dealuri" (r. Cristian Mungiu). În 2022, Stratan a jucat în pelicula franceză "Frère et soeur/ Frate şi soră", a regizorului Arnaud Desplechin, alături de Marion Cotillard.

Sâmbătă, 13 aprilie, ora 11:00
Ultima întâlnire din seria Gopo Film Talks îi are invitaţi pe Domnica Cîrciumaru, director de casting şi pe regizorul Tudor Giurgiu. Aceştia vor discuta despre importanţa castingului privit din două perspective.

Accesul la evenimentele organizate în piaţeta de la nivelul 1 al mall-ului Promenada, este gratuit, în limita locurilor disponibile, prin completarea formularului de înregistrare disponibil pe pagina de eveniment şi pe canalele oficiale ale Premiilor Gopo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.