Organizaţia caritabilă Global Citizen a anunţat planuri pentru „Global Citizen Live”, un program special de 24 de ore care va începe pe 25 septembrie şi va fi transmis de pe şase continente, cuprinzând recitaluri ale unora ca Metallica, Billie Eilish, Lizzo, Shawn Mendes, Ed Sheeran, The Weeknd, BTS şi Doja Cat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hugh Evans, fondatorul organizaţiei, l-a descris ca „unic” eveniment, cel mai mare pe care l-a organizat până în prezent.

Global Citizen a precizat că transmisiunea va fi, în mare parte din cele 24 de ore, live, cu muzicieni şi vorbitori de pe şase continente.

Printre cei anunţaţi că vor participa se numără Shawn Mendes, Camila Cabello, Duran Duran, Keith Urban, Andrea Bocelli, Green Day, H.E.R., Demi Lovato, Coldplay, Adam Lambert, Usher, Lang Lang, Burna Boy, Femi Kuti, The Lumineers, Christine and the Queens, Angélique Kidjo, Ricky Martin, Alessia Cara, Rag’n’Bone Man, DJ Snake, Davido, Tiwa Savage şi Hugh Jackman & Deborra-Lee Furness.

Alte nume urmează să fie adăugate listei, pe 6 august, când vor fi comunicate mai multe detalii despre proiect.

Evans a declarat pentru Variety că peste tot în lume vor fi show-uri cu spectatori. „Vom avea 60.000 de spectatori în Central Parl, vom avea public în faţa Turnului Eiffel. Nu este la fel ca ce am făcut anul trecut, este live-live. Este întreaga lume, realmente şi fizic, zeci sau sute de mii de oameni împreună pentru acest moment. De departe, este cel mai mare eveniment pe care l-am făcut”.

Global Citizen vrea, prin acest eveniment, să atragă atenţia şi să solicite donaţii substanţiale pentru combaterea sărăciei, schimbărilor climatice şi inegalităţii la nivel internaţional privind vaccinarea, cauze pe care Evans pe vede ca interconectate.

Detalii legat de transmisiunea evenimentului vor fi oferite pe 3 august. Este posibil ca BBC, ABC, Disney şi iHeartRadio se fie implicate în asta.

În timpul evenimentelor sale, Global Citizen nu solicită donaţii din partea cetăţenilor obişnuiţi, ci se adresează corporaţiilor, liderilor mondiali şi celor din afaceri. 

„Avem 20 de lideri mondiali care şi-au luat deja angajamentul să intervină ca parte a campaniei, de la preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, la preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, dar avem nevoie şi de sectorul privat şi de cei din Fortune 500”, a adăugat Evans. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.