Aproximativ 15.000 de persoane au format cel mai mare semn al păcii creat de un grup de oameni la festivalul Glastonbury, care are loc în acest sfârşit de săptămână, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fanii festivalului s-au adunat joi la Stone Circle din Kings Meadow.

Acest eveniment a fost primul din seria celor menite să demonstreze spiritul de unitate în urma atacurilor teroriste care au avut loc la Manchester şi Londra în ultima lună.

Mobilizarea celor aproximativ 15.000 de persoane a doborât recordul stabilit de 5.814 oameni la festivalul Ithaca din New York, în 2008. Între participanţii de joi s-au aflat Emily Eavis, fiica organizatorului festivalului Glastonbury, şi William Hawk, un amerindian din rezervaţia Standing Rock.

Acesta din urmă a spus câteva rugăciuni pentru cei care şi-au pierdut viaţa în atacurile teroriste. ”Nu avem nevoie de asta în lumea noastră. Pacea şi dragostea vin oferind pace şi dragoste”, a spus el.

Securitatea pe cele 360 de hectare - spaţiul în care se desfăşoară festivalul - este sporită faţă de alţi ani. La intrare, poliţia a controlat bagajele tuturor participanţilor şi mai multe efective au fost trimise la Glastonbury.

Festivalul a fost deschis oficial vineri, când oamenii au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor şi familiilor afectate de atacurile teroriste din Marea Britanie din ultimele săptămâni.

Liderul laburist Jeremy Corbyn va participa sâmbătă la festival, când va susţine un discurs pe scena Pyramid, înainte ca grupul rap Run The Jewels să concerteze la ora locală 16.15. În aceeaşi zi, el va vorbi şi spectatorilor adunaţi în faţa scenei LeftField. 

Festivalul Glastonbury îi are drept capete de afiş pe Liam Gallagher, Radiohead, Foo Fighters, Ed Sheeran, The National, Katy Perry, Royal Blood şi Biffy Clyro şi se va încheia duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.