Modelul Gigi Hadid, al cărei tată este palestiniano-american, este vedeta care a fost invitată să apară pe coperta primului număr al revistei Vogue Arabia, ce va fi lansat în această lună, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiind pe jumătate palestiniancă, înseamnă extrem de mult pentru mine să mă aflu pe coperta primului număr al revistei Vogue Arabia”, a declarat Gigi Hadid într-un mesaj publicat pe contul ei de Instagram.

Primul număr al Vogue Arabia a fost editat în două ediţii - una în limba engleză şi una în limba arabă.

Fotografii cu Gigi Hadid, purtând pe cap voaluri de inspiraţie musulmană, decorate cu mărgele, au fost publicate pe ambele coperte.

Gigi Hadid pe coperta revistei Vogue Arabia - ediţia în limba engleză (Foto: Instagram)
Gigi Hadid pe coperta revistei Vogue Arabia - ediţia în limba engleză (Foto: Instagram)

”Cred că lucrul cel mai minunat pe care îl remarci atunci când eşti un model internaţional care lucrează cu Vogue constă în faptul că îţi dai seama că noi, comunitatea din modă, suntem capabili să celebrăm - şi să împărtăşim cu restul lumii - culturi şi civilizaţii diferite”, a adăugat Gigi Hadid.

Prinţesa saudită Deena Aljuhani Abdulaziz a fost numită în funcţia de editor-şef al noii reviste de către patronii grupului ce deţine publicaţia, Conde Nast International.

”Printr-o fotografie echilibrată, (Hadid) comunică o mie de cuvinte unei regiuni care a aşteptat mult prea mult pentru ca vocea revistei Vogue să se facă auzită”, a declarat Deena Aljuhani Abdulaziz.

Reacţiile apărute după prezentarea publică a celor două imagini au fost în general pozitive, chiar dacă unii dintre utilizatorii platformei Instagram au publicat comentarii prin care încurajau publicaţia să folosească modele arabe în viitoarele numere ale revistei.

”O imagine atât de splendidă, deşi mi-aş dori ca ei să fi folosit un model arab - fetele arabe sunt atât de frumoase”, a scris unul dintre utilizatorii care urmăresc contul de pe Instagram al revistei Vogue Arabia.

Un altul a spus: ”Am aşteptat asta mult prea mult, dar poate că veţi da în viitor şansa unor modele arabe, aşa cum a făcut-o deja revista Harper's Bazaar”.

Luna trecută, modelul Karlie Kloss a prezentat scuze publice pe Twitter după ce a participat la o şedinţă fotografică pentru Vogue, ce a fost criticată pentru ”însuşire rasială”.

Vogue Arabia este cea de-a 22-a ediţie ce va fi lansată în cadrul acestei publicaţii-etalon din universul modei.

Revista va fi distribuită în mai multe ţări din Orientul Mijlociu, inclusiv în Qatar, Arabia Saudită, Bahrain, Kuwait, Oman şi Emiratele Arabe Unite.

Site-ul bilingv al revistei Vogue Arabia - editat în engleză şi arabă - a fost deja lansat şi va fi urmat de lansarea oficială a publicaţiei.

”Ţările din lumea arabă merită de multă vreme un loc în istoria modei”, a spus Deena Aljuhani Abdulaziz într-un mesaj publicat pe site-ul revistei.

”Şi nu există un prim «chip» mai bun pentru a deschide drumul pentru Vogue Arabia decât cel al lui Gigi Hadid, un model care defineşte antreprenoriatul şi dinamica generaţie de mâine”, a adăugat editorul-şef al publicaţiei.

Gigi Hadid, în vârstă de 21 de ani, a câştigat titlul ”Modelul Internaţional al anului 2016” la gala British Fashion Awards, ce a avut loc în luna decembrie la Londra.

Gigi Hadid a avut un an 2016 plin de succes, care a inclus numeroase prezentări de modă şi pictoriale în reviste celebre. A colaborat cu Tommy Hilfinger la realizarea unei linii vestimentare şi a defilat la sfârşitul anului trecut în show-ul casei Victoria’s Secret.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.