George Clooney a fost acuzat de complicitate la hărţuire sexuală şi rasială de o fostă colegă de platou, Vanessa Marquez, alături de care a filmat pentru serialul ”Spitalul de Urgenţă/ ER”. Actorul a negat acuzaţiile, spunând că dacă ea crede acest lucru, înseamnă că a fost minţită, informează eonline.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actriţa Vanessa Marquez a făcut acuzaţiile pe Twitter, după ce George Clooney a vorbit despre scandalul sexual în care este implicat producătorul hollywoodian Harvey Weinstein. Ea susţine că actorul este vinovat pentru faptul că ea a fost inclusă pe ”o listă neagră” atunci când a avut curajul să vorbească despre hărţuirile de pe platourile de filmare ale serialului.

"Clooney s-a implicat pentru ca eu să ajung pe lista neagră atunci când am vorbit despre hărţuirile de pe platourile de filmare ale serialului «ER». Femeile care nu intră în acest joc îşi pierd cariera. Mie mi s-a întâmplat", a scris Vanessa Marquez.

Actriţa a distribuit şi un mesaj pe care l-a publicat la începutul acestui an, care conţinea o fotografie de la ”ER” şi acuzaţii grave. În acest mesaj, Vanessa Marquez a scris că a fost hărţuită sexual şi rasial zilnic pe platourile de filmare. Ea a adăugat că i-a cerut ajutorul unuia dintre producători – decizie care a dus la includerea ei definitivă pe ”lista neagră”.

George Clooney a spus pentru E! News că nici nu a ştiut că Vanessa Marquez a fost trecută pe o ”listă neagră”.

"Nu am avut habar că Vanessa a fost trecută pre vreo listă neagră. Însă, o cred pe cuvânt. Eu nu am fost nici scenarist, nici producător şi nici regizorul acelui show. Nu am avut nicio legătură cu hotărârile luate în privinţa membrilor distribuţiei. Eu am contribuit la acel serial doar în calitate de actor. Dacă i s-a spus că eu am fost implicat în luarea unor decizii privind cariera ei, atunci a fost minţită. Nu aş fi putut să fac ceva care să îi afecteze cariera şi nici nu aş fi făcut-o, chiar dacă aş fi putut", a spus George Clooney. 

În legătură cu situaţia lui Harvey Weinstein, cu care a lucrat pentru mai multe filme şi pe care l-a recunoscut ca producătorul care l-a ajutat să îşi lanseze cariera cinematografică, George Clooney a spus că este şocat şi că acesta este ”imposibil de apărat”. El a precizat că Weinstein nu i-a dat niciodată vreun indiciu despre comportamentul său. 

Scandalul „Weinstein” a început pe 5 octombrie, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, patru femei îl acuză de viol.

Producătorul a fost concediat din The Weinstein Co., după ce anunţase că se retrage pentru o perioadă nedeterminată de la cârma firmei pe care a înfiinţat-o împreună cu fratele lui, Ben.

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette şi Mark Ruffalo, între alţii, au condamnat comportamentul lui Weinstein faţă de femei.

El este încă membru al Academiei de Film Americane, consiliul acesteia întâlnindu-se sâmbătă pentru a discuta cazul. National Organization for Women (NOW) a cerut Academiei să îi retragă cu Weinstein titlul de membru.

Mai mulţi laburişti, membri ai Parlamentului, îi cer prim-ministrului Theresa May să retragă titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producătorul Harvey Weinstein l-a primit în 2004.

Scrisoarea a fost transmisă în aceeaşi zi în care BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producătorului statutul de membru.

Soţia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anunţat, pe 10 octombrie, că se desparte de producător, pentru ”actele sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) şi Metropolitan Police din Londra au anunţat că au început o investigaţie privind acuzaţii de agresiune sexuală aduse producătorului Harvey Weinstein.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.