Revista americană de afaceri Forbes a publicat lista tradiţională a celor mai bine plătiţi artişti din lume anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În fruntea acestei liste, o surpriză: grupul Genesis, cu suma de 230 de milioane de dolari. O avere obţinută datorită vânzării catalogului lor către Concord Music Group în septembrie anul trecut.

Locul doi este ocupat de Sting, cu 210 milioane de dolari. O sumă obţinută datorită vânzării, de asemenea, a catalogului muzical al formaţiei The Police şi a discografiei personale către Universal.

Locul trei pe podium este ocupat de actorul şi regizorul american Tyler Perry, cu 175 de milioane strânse în ultimul an. Este singurul miliardar de pe listă. Star în ţara sa, dar necunoscut în restul lumii, Tyler Perry se află în fruntea unui imperiu audiovizual care produce seriale şi filme destinate publicului de culoare. 

Pe locul al patrulea se află Trey Parker şi Matt Stone, creatorii „South Park” şi „The Book of Mormon”, care au acumulat anul trecut 160 de milioane de dolari dintr-un acord semnat cu Paramount, despre care se crede că are o valoare de 900 de milioane de dolari.

Restul clasamentului este format din duo-ul care se află în spatele „The Simpsons” - James L. Brooks şi Matt Groening (105 milioane de dolari), actorul Brad Pitt (100 de milioane de dolari), care a vândut o parte din compania sa de producţie Plan B către Mediawan, The Rolling Stones (98 milioane) şi regizorul James Cameron (95 de milioane). 

Cântăreaţa Taylor Swift (92 de milioane de dolari), singura femeie din listă, ocupă locul nouă în acest clasament, care îl include pe ultimul loc pe starul reggaetonului Bad Bunny (88 milioane).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.