Gary Rossington, chitaristul trupei Lynyrd Skynyrd, a suferit o intervenţie chirurgicală cardiacă de urgenţă şi este aşteptat să îşi revină complet, a anunţat grupul pe platformele social media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul în vârstă de 69 de ani, singurul membru din formula originală a trupei, se află acum acasă, unde se recuperează, şi a transmis fanilor că se aşteaptă să îşi revină complet.

Solistul Johnny Van Zant a declarat anterior că Rossington a necesitat montarea unui stent. El a mai precizat că Damon Johnson îi va lua locul temporar în trupă.

Lynyrd Skynyrd are programate concerte în SUA până la finalul lunii noiembrie.

Nu este prima dată când Rossington, care a pus bazele Lynyrd Skynyrd cu Ronnie Van Zant, Allen Collins, Larry Junstrom şi Bob Burns în 1964, are probleme cardiace. Chitaristul a suferit un atac de cord în octombrie 2015 şi anul următor a fost operat de urgenţă. Trupa a fost nevoită, în 2019, să amâne câteva show-uri, pentru că el a avut nevoie de o altă intervenţie chirurgicală.

Trupa originară din Florida este una dintre cele mai cunoscute formaţii Southern rock, celebră pentru piese ca „Sweet Home Alabama”, „Free Bird” şi „Simple Man”. Grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.