Sabia din oţel valyrian a personajului Ned Stark, suveranul din Winterfell - un personaj central din intriga serialului ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, interpretat de actorul Sean Bean, a fost recreată de un grup de maeştri fierari într-un episod difuzat pe canalul de YouTube al reality show-ului ”Man at Arms: Reforged”, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o perioadă în care sezonul al şaptelea din ”Game of Thrones” se pregăteşte să revină pe micile ecrane - va debuta pe 16 iulie pe postul HBO -, câţiva maeştri fierari au acceptat un pariu nebunesc: să recreeze legendara sabie ”Ice” a personajului Ned Stark din acest show TV care se bucură de o popularitate uriaşă.

Tentativa lor a fost prezentată într-o înregistrare video publicată pe canalul de YouTube al reality show-ului ”Man at Arms: Reforged”, ce are o durată de 18 minute. 

Participanţii la acest reality-show au detaliat delicatul proces necesar fabricării acelei replici. Întrucât în lumea reală nu există oţel valyrian, ei au folosit oţel de Damasc, ale cărui proprietăţi se apropie de descrierea metalului imaginat de scriitorul George R. R. Martin, autorul cărţilor din care se inspiră serialul ”Game of Thrones”. 

Aceiaşi temerari au reconstruit şi alte obiecte emblematice din universul ficţiunii, precum Neuralyzer din franciza ”Men in Black” şi oul de chihlimbar al lui John Hammond din ”Jurassic Park”. 

De la Ned Stark la Brienne din Tarth

Celebra lamă forjată din oţel valyrian apare încă din primul episod al serialului ”Game of Thrones”. Impunătoarea sabie ”Ice” este proprietatea lui Ned Stark. În primul episod, suveranul din Winterfell o foloseşte pentru a îl executa pe Gared, un dezertor al Rondului de Noapte. 

Ca o ironie a sorţii, Ned Stark este decapitat cu aceeaşi sabie, din ordinul lui Joffrey Baratheon.

În sezonul al IV-lea, Tywin Lannister a topit sabia ”Ice” pentru a face din ea două săbii, mai uşoare. Pe una dintre ele i-a oferit-o unuia dintre fiii lui, Jaime Lannister, iar pe cealaltă unuia dintre nepoţi, Joffrey Baratheon.

Casa Lannister, al cărei simbol este un leu, pedepseşte fără milă casa Stark, a cărei emblemă este un lup. 

Jaime Lannister, fratele geamăn al reginei Cersei şi tatăl copiilor acesteia, încearcă să îşi izbăvească sufletul, după ce a comis numeroase fărădelegi. Supranumit ”Regicidul”, acest personaj interpretat de Nikolaj Coster-Waldau, oferă acea sabie preţioasă - întrucât oţelul valyrian este extrem de rar - lui Brienne din Tarth, o femeie-cavaler interpretată de Gwendoline Christie.

Femeia-războinic o va denumi ”Oathkeeper”, în onoarea jurământului pe care l-a făcut în faţa lui Catelyn Stark, soţia lui Ned Stark, de a-i proteja una dintre fiice, Sans Stark - interpretată de Sophie Turner.

Al şaptelea sezon al serialului ”Game of Thrones” va avea premiera pe 16 iulie şi va include şapte episoade, iar cel de-al optulea ar urma să aibă premiera în anul 2018.

David Benioff şi Dan Weiss, producătorii serialului ”Urzeala tronurilor”, au confirmat faptul că cel de-al optulea şi ultimul sezon ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va conţine doar şase episoade, umând să fie şi cel mai scurt sezon al serialului.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”. Serialul prezintă aventurile dramatice şi intrigile la care participă membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon şi Targaryen, care vor să cucearască Tronul de Fier din regatul Westeros.

Cel de-al şaselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor”, difuzat în primăvara anului 2016, a fost primul din această producţie a postului HBO care a depăşit evenimentele relatate în seria ”Cântec de gheaţă şi foc”.

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretările actorilor, complexitatea personajelor, evoluţia firului narativ şi decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a câştigat şi numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La rândul lor, cărţile din seria ”Cântec de gheaţă şi foc” s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 45 de limbi.

În septembrie, ”Urzeala tronurilor” a câştigat 12 trofee la gala premiilor Primetime Emmy, inclusiv la mult râvnita categorie ”cel mai bun serial-dramă”, unde s-a impus pentru al doilea an consecutiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.