Bărbatul din Galaţi care a sculptat în zăpadă bustul poetului Mihai Eminescu, dar şi o replică a statuii ”Cuminţenia Pământului”, a realizat şi bustul lui Alexandru Ioan Cuza, el spunând că îşi doreşte ca măcar acum, în preajma Zilei Unirii Principatelor, copiii din cartierul său să afle cine a fost domitorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bustul lui Alexandru Ioan Cuza a fost sculptat în zăpada dintre blocurile din cartierul Micro 21 din Galaţi de către Petru Darie, bărbatul care a realizat săptămâna trecută şi bustul lui Mihai Eminescu şi o replică a statuii ”Cuminţenia Pământului”. 

Petru Darie a spus că a realizat sculptura pentru că marţi se sărbătoreşte Unirea Principatelor şi vrea ca cei mici să afle cine a fost Cuza. 

”Am lucrat bustul lui Alexandru Ioan Cuza în grădina din faţa blocului, ca să nu mi-o strice oamenii răi, şi astăzi (luni n.r.) am decis să o pun pe soclu, în faţa blocului. M-am decis să fac bustul lui Cuza pentru că se apropie ziua de 24 ianuarie şi pentru ca cei mici, măcar cei din cartier, să afle cine a fost Alexandru Ioan Cuza. La şcoală mi se pare că nu prea se mai dau importanţă acestor lucruri şi este păcat. Mi se pare că nu putem avea un viitor frumos dacă nu ne respectăm istoria”, a spus Petru Darie. 

Bărbatul a amplasat bustul lui Cuza în locul celui al lui Mihai Eminescu, care a fost vandalizat.  

Petru Darie are 75 de ani şi până să iasă la pensie a lucrat ca tehnician la o fabrică de mobilă, el fiind pasionat de desen şi sculptură.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.