Catherine, Prinţesa de Wales, şi-a făcut apariţia, vineri seară, la decernarea Premiilor Earthshot 2022, într-o rochie închiriată pe care a accesorizat-o cu un colier de smarald purtat cândva de soacra ei, Diana, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colierul de smarald şi diamant, în stil art deco, a fost una dintre bijuteriile preferate ale prinţesei Diana, pe care a purtat-o cu îndrăzneală pe frunte, ca bentiţă, în timpul unui turneu din 1985 prin Australia, împreună cu soţul ei, prinţul Charles. Bijuteria fusese împrumutată Dianei de către regina Elizabeth II. 

Kate a asortat colierul cu o rochie verde Solace London, închiriată cu 74 de lire sterline (90 de dolari) de pe platforma online HURR.

Prinţul William a fondat Premiul Earthshot în 2020, în speranţa de a valorifica cele mai inteligente minţi ale lumii pentru a face faţă unora dintre cele mai presante provocări de mediu cu care se confruntă omenirea. În fiecare an, în următorul deceniu, cinci câştigători vor primi 1 milion de lire sterline (aproximativ 1,12 milioane de dolari) pentru a-şi dezvolta soluţiile creative.

Evenimentul, organizat anul acesta la Boston, a fost unul dintre cele mai importante momente ale calendarului Prinţului de Wales şi a fost numit viitorul moment al „Cupei Mondiale” a Regelui de către Hannah Jones, directorul executiv al premiului.

La ceremonie, William a spus: „Cred că soluţiile Earthshot pe care le-aţi văzut în această seară demonstrează că putem depăşi cele mai mari provocări ale planetei noastre. Şi sprijinindu-le şi extinzându-le ne putem schimba viitorul. Alături de câştigătorii şi finaliştii din această seară şi de cei care vor fi descoperiţi în anii următori, sper că moştenirea Earthshot va continua să crească, ajutând comunităţile şi planeta noastră să prospere". 

Sustenabilitatea a fost luată în considerare de organizatorii Earthshot în aproape fiecare aspect. În încercarea de a face ocazia cât mai ecologică posibil, toate alimentele servite au fost pe bază de plante şi plasticul de unică folosinţă a fost interzis, oaspeţii au fost transportaţi cu vehicule electrice sau hibride şi au fost angajate echipe şi echipamente locale.

La fel ca alegerea vestimentaţiei lui Kate, cei care au păşit pe covorul verde au fost încurajaţi să se îmbrace vintage sau să poarte ţinute pe care să le recicleze în viitor.

Între timp, covorul verde reciclat - care a fost folosit la premiile de la Londra anul trecut - a fost împodobit cu plante cultivate pe o rază de 160 de kilometri distanţă de locaţie, care urmau să fie donate organizaţiilor comunitare după gală. 

Între celebrităţile prezente s-au aflat actorul Rami Malek şi fostul căpitan al echipei naţionale de fotbal a Angliei David Beckham, în timp ce artiştii care au cântat la ceremonie au fost Annie Lennox, Ellie Goulding, Chloe x Halle.

Ceremonia a încheiat o vizită a cuplului regal la Boston, umbrită de scandalul în care a fost implicată naşa lui William, Susan Hussey, care a demisionat din funcţia de consilier regal după ce a făcut comentarii "inacceptabile şi profund regretabile" despre rasa şi etnia unei femei la o recepţie de la Palatul Buckingham. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.