"Am văzut un personaj în derivă. Era un agresor nu doar faţă de femei, ci şi faţă de propria ţară şi de reprezentanţii ei", a declarat, joi, François Hollande despre Gérard Depardieu în platoul emisiunii "C à vous".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte francez, care a fost invitat să vorbească despre banda sa desenată "Leur Europe expliquée aux jeunes et aux moins jeunes", nu şi-a ascuns cuvintele atunci când s-a referit la gigantul cinematografiei franceze. Printre numeroasele subiecte abordate în cadrul emisiunii prezentate de Anne-Élisabeth Lemoine s-a numărat şi cartea jurnaliştilor de la Le Monde Raphaëlle Bacqué şi Samuel Blumenfeld despre Gérard Depardieu, "Une affaire très française". Cei doi autori au fost prezenţi pentru a-şi prezenta ancheta lor inedită.

După un fragment care evocă relaţia complexă dintre actor şi fostul preşedinte, acesta din urmă, invitat să vorbească despre acest subiect, a făcut-o de bunăvoie. În pragul unei reglări de conturi. "Am avut un conflict cu Depardieu, nu pentru că am vrut să mă cert cu el personal, ci pentru că era un exilat fiscal, ceea ce era problematic", spune el de la început. De asemenea, el s-a declarat de mai multe naţionalităţi şi îi repugna să săună despre el că e francez (...). Nu persoana mea era în discuţie, ci instituţiile".

François Hollande a deplâns de asemenea clemenţa de care a dat dovadă Gérard Depardieu sub pretextul marilor sale calităţi de actor. "El s-a simţit liber. Nimic nu-l putea atinge. El a încălcat toate regulile. A atins esenţialul: corpul femeilor, propria ţară, relaţia sa cu banii şi cu taxele. Putea să scape cu orice şi, în plus, era tolerat de toată lumea (...)". Înainte de a încheia cu întrebarea: "Cum am reuşit să avem acest nivel de toleranţă?". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.