Cineastul american Francis Ford Coppola va publica volumul ”The Godfather Notebook”, o reproducere a agendei în care şi-a făcut numeroase însemnări în timpul filmărilor de la pelicula ”Naşul/ The Godfather” (1972), recompensată cu trei premii Oscar, au anunţat, marţi, reprezentanţii editurii Regan Arts, citaţi de site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul volum va avea 720 de pagini şi include notiţe scrise de Coppola referitoare la activităţi de producţie şi de regie, dar şi gândurile sale despre acel film, oferind cititorilor posibilitatea unei incursiuni originale în universul procesului de creaţie al unuia dintre cei mai apreciaţi cineaşti din secolul al XX-lea. 

Cartea va fi ilustrată cu fotografii rare, niciodată prezentate în public, realizate în timpul filmărilor de la ”Naşul”. Introducerea volumului a fost scrisă tot de Francis Ford Coppola. 

”Această agendă a fost baza muncii pe care am depus-o la «The Godfather» şi, după atât de mulţi ani, sunt încântat să o împărtăşesc cu aceia care ar putea fi interesaţi de acest proiect. Ea reprezintă cheia înţelegerii procesului de realizare a unui film pe baza romanului scris de Mario Puzo”, a declarat Francis Ford Coppola.

Va fi pusă în vânzare şi o ediţie de lux a volumului, care costă 250 de dolari. Tipărită în tiraj limitat, ea reprezintă o reproducere ”fidelă” a agendei originale. 

Volumele din ediţia clasică vor fi comercializate cu preţul de 50 de dolari. 

Ambele versiuni vor fi lansate în librăriile americane pe 15 noiembrie. 

Lungmetrajul ”Naşul/ The Godfather”, regizat de Francis Ford Coppola, l-a avut ca protagonist pe Marlon Brando şi a câştigat trei premii Oscar - cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal şi cel mai bun scenariu adaptat.

Francis Ford Coppola, născut pe 7 aprilie 1939, este unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi regizori şi producători de film din lume şi, pe parcursul unei cariere prestigioase, a fost recompensat cu cinci premii Oscar. În afara filmelor din trilogia ”Naşul”, cineastul american a regizat şi alte pelicule apreciate de critici şi de public, precum ”Apocalipsul acum/ Apocalypse Now”, ”Golanii/ Rumble Fish”, ”Dracula” şi ”Omul care aduce ploaia/ The Rainmaker”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.