O muziciană a depus miercuri o plângere împotriva fostului şef al organizaţiei care se ocupă de Premiile Grammy, Neil Portnow, pe care îl acuză că a drogat-o şi violat-o într-o cameră de hotel din New York în 2018.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit plângerii, obţinută de The New York Times, "reclamanta a început să se simtă ameţită" după ce a băut un pahar de vin oferit de Portnow.

Ea şi-a pierdut apoi cunoştinţa şi s-a trezit de mai multe ori în timpul nopţii, simţind că acesta o agresa sexual, inclusiv că încerca să o penetreze "cu forţa".

Reclamanta, care a rămas sub anonimat, a acuzat de asemenea Recording Academy - asociaţia americană a industriei discografice care organizează gala premiilor Grammy - de neglijenţă.

Potrivit acesteia, organizaţia a ignorat mărturia ei atunci când a raportat violul oficialilor.

Această plângere readuce organizaţia în ultimii ani tumultuoşi care i-au pătat imaginea.

După 17 ani la conducerea Academiei, Portnow a fost demis în 2019 după ce a făcut declaraţii considerate sexiste.

Dar în 2020, înlocuitoarea sa, Deborah Dugan, la rândul ei demisă după doar câteva luni ca şefă, a semnalat numeroase disfuncţionalităţi în cadrul organizaţiei şi l-a acuzat pe predecesorul său că ar fi violat o muziciană - aceeaşi care a depus plângere, potrivit New York Times.

Potrivit acesteia, acesta ar fi fost "adevăratul motiv pentru care contractul ei nu a fost reînnoit".

Muziciana în cauză a păstrat până în prezent tăcerea, iar Portnow a negat întotdeauna acuzaţiile. Unul dintre reprezentanţii săi a negat noile acuzaţii detaliate aduse cotidianului american.

Sunt "produsul imaginaţiei reclamantei" şi sunt "fără îndoială motivate de refuzul domnului Portnow de a da curs cererilor scandaloase ale reclamantei de bani şi de ajutor pentru obţinerea unei vize de şedere (în Statele Unite) pentru ea", a reacţionat el.

Contactată de AFP, Recording Academy s-a declarat pregătită să "apere cu fermitate Academia în această procedură". "Continuăm să credem că plângerile sunt lipsite de temei", a adăugat asociaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.