Legendarii muzicieni de la formaţia The Who vor cânta la Cincinnati, pe 15 mai, în cadrul turneului lor intitulat „The Who Hits Back”, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerea acestui oraş din Ohio, Statele Unite, nu a fost aleasă la întâmplare sau de circumstanţe. Aici, acum 42 de ani, pe 3 decembrie 1979, 11 fani au murit înainte ca formaţia să urce pe scenă, în timpul unei mişcări a mulţimii de câteva minute. 

Roger Daltrey, solistul acestei formaţii înfiinţate în 1964, a mărturisit recent, într-un documentar difuzat în Anglia: „M-am întors deja în Cincinnati, dar trebuie să spun că în fiecare an, la 3 decembrie mă gândesc la această dramă”. 

Conştient de trauma trăită de atunci de rudele victimelor şi de răniţi, în 2021, fondatorul The Who, în vârstă de 77 de ani, s-a întâlnit cu familiile acestora. 

Cei patru muzicieni, solistul Roger Daltrey, chitaristul şi compozitorul Peter Townshend, basistul John Entwistle şi toboşarul Keith Moon vor dedica show-ul de la Cincinnati victimelor tragediei din 1979. 

O parte din vânzarea biletelor acestui concert caritabil va fi donată memorialului victimelor şi o bursă universitară va fi creată pentru copiii lor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.