Formaţia britanică The Rolling Stones a prezentat al 24-lea album de studio, „Hackney Diamonds”, primul cu melodii originale după 18 ani. Evenimentul a avut loc la Londra şi a fost găzduit de Jimmy Fallon.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mick Jagger (80 de ani), Keith Richards (79 de ani) şi Ronnie Wood (76 de ani) au anunţat de asemenea „Angry, primul single al albumului care va fi lansat pe 20 octombrie. 

„Suntem mulţumiţi de el şi sperăm să vă placă şi vouă”, a spus Mick Jagger. 

Richards, care a purtat pălărie şi ochelari de soare, a spus că a cânta live este „Sfântul Graal” al trupei, dar că înregistrarea albumelor este „locul în care băieţii se pot aduna şi îşi pot împărtăşi ideile fără nicio interferenţă”. „Când funcţionează, este grozav”, a adăugat el.

Evenimentul de prezentare a avut loc la Hackney Empire, un teatru vechi din cartierul Hackney din Londra. Fallon, aşezat în faţa unei versiuni sparte a logo-ului buzelor trupei şi lângă trei candelabre sparte, i-a intervievat pe muzicieni în faţa unui public format din jurnalişti şi invitaţi, deşi nu au fost permise întrebări din sală.

Anticipatul „Hackney Diamonds”, cu 12 piese, este primul album cu materiale originale al grupului de la lansarea albumului „A Bigger Bang” în 2005 şi primul de la moartea bateristului Charlie Watts în 2021. Două dintre piese au fost înregistrate în 2019 cu Watts, a spus Jagger, inclusiv „Live by the Sword”, pe care a descris-o ca fiind „retro”.

Jagger a glumit pe seama întârzierii mari, spunând că trupa - cunoscută pentru turneele sale lungi - a fost puţin „leneşă” şi că grupul avea nevoie de un termen limită. Au intrat în studio în decembrie, a spus el. „Am înregistrat 23 de piese foarte repede şi le-am terminat în ianuarie, iar în februarie le-am mixat”. 

Fanii trupei Stones, care s-a format în 1962 şi a devenit una dintre cele mai longevive formaţii rock, aşteaptă un nou album de la „Blue & Lonesome” din 2016, care a prezentat cover-uri de blues. Jagger a declarat pentru Los Angeles Times în octombrie 2021 că „Hackney Diamonds” ar fi fost terminat de mult timp dacă nu ar fi existat pandemia de coronavirus.

Luna trecută, The Stones au prezentat albumul printr-o reclamă pentru o firmă falsă de reparat geamuri, numită Hackney Diamonds, care a apărut într-un ziar londonez. Textul anunţului făcea referire la mai multe melodii cunoscute ale trupei: „Echipa noastră prietenoasă vă promite satisfacţie. Când spui „dă-mi un adăpost”, îţi vom repara geamurile sparte”. 

În interviul cu Fallon, trupa a spus că alte titluri de album pe care le-a luat în considerare au fost „Hit and Run” şi „Smash and Grab”.

 

Albumul „Blue and Lonesome” a fost lansat în 2016, dar este un disc de cover-uri de blues. „Hackney Diamonds” este primul proiect al formaţiei de la moartea lui Charlie Watts, toboşarul legendarei trupe, în 2021, la vârsta de 80 de ani.

Potrivit BBC, pe album vor apărea vedete precum Paul McCartney, Stevie Wonder şi Lady Gaga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.