"Face it alone" este titlul cântecului lansat, joi, de formaţia Queen. Este vorba despre o înregistrare inedită cu Freddie Mercury din 1988.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Melodie inedită a formaţiei Queen este interpretată de Freddie Mercury şi a fost dezvăluită joi la BBC Radio 2.

Cântecul intitulat "Face it alone" a fost înregistrat în 1988 şi ar fi trebuit să apară pe albumul "The Miracle", lansat în 1989.

Această piesă "pierdută" va face parte, alături de alte şase premiere, dintre care patru cu vocea lui Freddie Mercury, pe o reeditare a "The Miracle".

"Am găsit o mică bijuterie a lui Freddie pe care într-un fel am uitat-o", a declarat joi bateristul Roger Taylor la microfonul BBC Radio 2. "De fapt, este o adevărată descoperire. Face parte din înregistrările pentru The Miracle şi cred că va fi lansată în septembrie", a mai spus el. 

Pentru acest al 13-lea album de studio, înregistrat între Londra şi Elveţia, grupul a fost prolific. Dacă albumul conţine doar 10 piese, 5 pe partea A, inclusiv hitul "I Want It All", şi 5 pe partea B, Queen a înregistrat aproximativ treizeci dintre ele. Cel puţin aşa a spus Freddie Mercury la acea vreme, într-un interviu cu DJ Mike Read.

Cântecul "Face it alone" a fost "cumva ascuns", a explicat chitaristul Brian May. "Ne-am uitat la el de câteva ori şi am spus: "Oh, nu, nu putem salva asta cu adevărat". Putem face asta şi asta. Este ca şi cum am pune bucăţile la loc. Dar este frumos, este o lucrare emoţionantă". 

Freddie Mercury, care tocmai aflase că are SIDA, a cedat bolii trei ani mai târziu. De la moartea sa, în noiembrie 1991, grupul a dezvăluit alte câteva piese nelansate, în special lansate în compilaţia "Queen Forever" în 2014.

"The Miracle" este penultimul album de studio al lui Queen, înainte de "Innuendo" în 1991 şi "Made in Heaven" în 1995.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.