Formaţia COMA a lansat albumul „Acordul părinţilor", al cincilea material discografic. Odată cu prezentarea albumului, COMA a lansat şi piesa „Lauri”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lauri este a şasea si ultima semnătură de pe Acordul Părinţilor. A fost făcută cu ultimele picături din călimară şi la o oră târzie... şi am pus în ea amărăciune şi dezgust, răceală, resemnare, indiferenţă, dar şi un strop de melancolie. Şi am râs. Pentru că ea mi-a zâmbit, mi-a spus „Curaj!"... şi m-a îmbrăţişat cu blândeţe", au declarat membrii COMA.

„Acordul părinţilor” este colecţie de melodii rezultată în urma unui experiment desfăşurat în timpul pandemiei, când membri formaţiei au lucrat individual.

Pe „Acordul părinţilor”, piesele sunt gândite în tandem, opunând diferite teme ale trăirilor noastre interioare ascunse sau uitate ca într-o balanţă, în speranţa unei confruntări care să ducă la echilibru. 

„AURORA” a fost primul cântec de pe „Acordul părinţilor". El poartă numele zeiţei romane a dimineţii pentru că mesajul său este strâns legat de puterea pe care o poate avea acest moment al zilei asupra omului, asupra ta - acea putere de a te face, pierzându-te în razele ei, să ai curaj să porneşti spre dorinţele tale cele mai abandonate, să le scoţi la iveală şi să le permiţi să explodeze.

„NYX” a fost a doua melodie lansată de COMA de pe următorul material, care a sosit ca o promisiune către „sine". Noaptea (Nyx), de pe poziţia de „sfetnic cel bun", ajută la limpezirea gândurilor, iar floarea de Nu-mă-uita, prin proiectarea semnificaţiei asupra propriei persoane, stabileşte condiţiile funcţionării acestei promisiuni.

„IZA” a fost al treilea single de pe „Acordul parintilor” şi poartă numele unei prietene a formaţiei care, cu o înregistrare a interpretării la pian, în maniera proprie, a unei piese COMA, a adus inspiraţie şi linişte  Tema muzicală este construită din sample-uri inspirate din acea înregistrare, iar versurile merg pe aceeaşi linie a introspecţiei, gravitând în jurul ideii de împăcare. CALISTA, a patra melodie, vorbeşte despre toate părţile noastre conflictuale la care nu dorim să renunţăm, dar şi despre urmările posibile la care nimeni nu se mai gândeşte.

Recent, COMA a lansat piesa „Naufragii", o colaborare cu Maru.


 

COMA înseamnă: Cătălin Chelemen – voce, Dan Costea - voce, chitară, Răzvan Rădulescu (DJ Hefe) - clape (Scratches/ Samples), Sorin Petrescu - chitară bass, Răzvan Albu - tobe, Matei Tibacu-Blendea - chitară. 

Albumul este disponibil în format CD şi vinil în magazinele de specialitate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.