Actorul american Forest Whitaker, premiat cu Oscar, va primi Palme d'Or onorific la cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes care va avea loc între 17 şi 28 mai, au anunţat organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul, căruia i-a fost acordat premiul de interpretare la Cannes în 1988 pentru rolul jazzmanului Charlie Parker în „Bird” de Clint Eastwood, îi urmează compatrioatei sale Jodie Foster care a fost distinsă anul trecut. 

„Găzduindu-l pe Forest Whitaker la Cannes, am putut să cunosc şi să admir un artist cu o carismă imensă şi o prezenţă luminoasă”, a mărturisit în comunicat delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux.

Cu această ocazie, filmul „For the Sake of Peace”, realizat de Christophe Castagne şi Thomas Sametin, şi produs de Forest Whitaker, va fi difuzat pe 18 mai. „Acum 34 de ani, să vin la Cannes pentru prima dată mi-a schimbat viaţa (...) este un privilegiu să revin la acest frumos festival, pentru a-mi expune munca dar şi pentru a fi inspirat de cei mai mari artişti din această lume”, a reacţionat el, citat în comunicat. 

Forest Whitaker, în vârstă de 60 de ani, a produs filme ca „Fruitvale Station” şi „Roxanne Roxanne”. A jucat în peste 130 de filme şi este cunoscut pentru roluri din „Respect” (2021), de Liesl Tommy, „Black Panther” (2018), de Ryan Coogler, „The Butler” (2013), de Lee Daniels, „The Crying Game” (1992), de Neil Jordan, şi „Bird” (1988), de Clint Eastwood. În 2007, a primit premiul Oscar pentru rolul principal din „The Last King of Scotland”, regizat de Kevin Macdonald.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.