Actorul Steve McQueen a făcut celebru cardiganul şi designerul Tom Ford încearcă să valorifice faima acestuia, potrivit documentelor de la procesul intentat, vineri, de fiul starului american, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chadwick McQueen controlează drepturile tatălui său de publicitate şi de marcă, împreună cu City National Bank, şi pretinde că Tom Ford le încalcă prin comercializarea puloverelor "McQueen".  

La cel mai înalt nivel al carierei sale, care include roluri în filmele din 1968 "The Thomas Crown Affair" şi "Bullitt", McQueen era printre cei mai bine plătiţi actori din lume. A murit în 1980 dar, potrivit plângerii, asocierea imaginii sale cu anumite produse este încă de actualitate. 

În afară de faptul că este cunoscut pentru rolurile sale de succes, fiul său pretinde că McQueen este cunoscut şi pentru stilul său vestimentar. 

"Anumite articole vestimentare au devenit sinonime cu McQueen", a scris avocatul Keith Wesley în plângere. "O astfel de piesă a fost un cardigan cu guler de şal. McQueen l-a făcut celebru - atât de mult încât James Bond a purtat unul 40 de ani mai târziu". 

Merino McQueen Cardigan
Merino McQueen Cardigan

Tom Ford vinde un "McQueen Cardigan" pentru 2.390 de dolari şi un "Merino McQueen Cardigan" pentru 1.690 de dolari pe site-ul său, conform plângerii. 

Neiman Marcus vinde o linie de maşini Ford şi foloseşte numele întreg al actorului pe piese. Bergdorf Goodman le descrie drept "inspirate de emblematicul Steve McQueen". 

Fiul lui McQueen pretinde că mărcile fac comerţ pe seama reputaţiei actorului şi dau o percepţie falsă că vânzarea puloverelor a fost autorizată de familie. El l-a dat în judecată pe Tom Ford pentru încălcarea drepturilor de autor, folosirea fără drept a mărcii şi concurenţă neloială, printre alte acuzaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.