"Final Cut", filmul care deschide cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, va fi distribuit în România de Independenţa Film. Comedia cu zombie regizată de Michel Hazanavicius, cineastul francez care a câştigat Oscarul pentru "The Artist" în 2012, îi are în rolurile principale pe Bérénice Bejo şi Romain Duris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Remake al filmului japonez "One Cut of the Dead", meta comedia horror realizată de Michel Hazanavicius, urmăreşte aventurile unei echipe de filmare cu posibilităţi modeste, care şi-a propus să realizeze un film cu zombie. Lucrurile încep să mergă foarte prost atunci când aceştia sunt atacaţi de adevăraţii zombie.

Din competiţia de la Cannes 2022, Independenţa Film aduce pe marile ecrane din România şi alte titluri ale unor regizori consacraţi, precum:

"Holy Spider" (r. Ali Abbasi) - un film care se bazează pe o serie de evenimente îngrozitoare ce au avut loc la începutul anilor 2000 în Iran: uciderea unor lucrătoare sexuale de către un criminal în serie în numele religiei;
"Tori and Lokita" (r: Jean Pierre şi Luc Dardenne) - de la veteranii Cannes-ului, o poveste despre prietenia invincibilă dintre doi adolescenţi africani care emigrează în Belgia;


"Brother and Sister" (r. Arnaud Desplechin) - cu Marion Cotillard şi Melvil Poupaud în rolurile principale, filmul spune povestea a doi fraţi care nu-şi vorbesc şi pe care moartea părinţilor îi aduce împreună;
"Triangle of Sadness" (r. Ruben Östlund) - o producţie ambiţioasă, filmată în timpul pandemiei în mai multe locaţii exotice, despre un cuplu de modele care naufragiază pe o insulă pustie, alături de un grup de miliardari şi o menajeră. În distribuţie se regăsesc Harris Dickinson, Charlbi Dean şi Woody Harrelson;
"Decision to leave" (r. Park chan-Wook) - de la aclamatul regizor sud-corean, o poveste misterioasă despre un detectiv care pătrunde într-o lume supranaturală atunci când se îndrăgosteşte de principalul suspect al investigaţiei sale.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalul de Film de la Cannes va avea loc în perioada 17 - 28 mai.

Două titluri româneşti se regăsesc în competiţia, respectiv secţiunea Un Certain Regard a festivalului: "R.M.N", cel de-al 13-lea lungmetraj regizat de Cristian Mungiu, care a fost filmat în Transilvania şi prezintă viaţa într-un sat şi efectele politicii europene într-o lume departe de actualitate, şi "Metronom", primul lungmetraj regizat de Alexandru Belc, o poveste de iubire între doi adolescenţi din România anilor ‘70, dar şi o poveste personală despre trădare, libertate şi iertare.

Independenţa Film, casa de distribuţie care activează din 1997 în România, promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.