Cel mai nou film semnat de Andrei Cohn, "Săptămâna Mare/ Holy Week", va avea premiera mondială în secţiunea Forum a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Aflat la cea de-a 74-a ediţie, festivalul se va desfăşura anul acesta între 15-25 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna Mare" este produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa. Lansarea în cinematografele din ţară fiind programată pentru acest an. Prima proiecţie de la Berlinale va avea loc în 17 februarie.

Filmul este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului, cunoscut deja publicului pentru: "Acasă la tata", lansat în 2015 şi Arest în 2019.Scenariul filmului este semnat de Andrei Cohn, imaginea de Andrei Butică iar producătorii filmului sunt Anca Puiu, Dan Wechsler.

Acţiunea filmului se petrece în săptămâna Mare, undeva pe la 1900, în România. Relaţia tensionată dintre cârciumarul evreu Leiba şi Gheorghe, servitorul său, ajunge la un punct culminant care aduce despărţirea lor. Mândru şi violent, Gheorghe îi promite lui Leiba răzbunare în noaptea de Paşti. Ameninţarea lui Gheorghe, în mediul antisemit al satului românesc de la începutul secolului al XX-lea, îl tulbură pe Leiba. Derapajul lui psihologic îl transformă din victimă în agresor.

Din distribuţie fac parte actorii Doru Nicolae Bem, Nicoleta Lefter, Ciprian Chiricheş, Ana Ciontea, Dinu Gheorghe Mario, Iulian Postelnicu, Cristina Flutur.

"Săptămâna Mare" este o producţie Mandragora (România) în coproducţie cu BORD CADRE FILMS (Elveţia). Filmul este distribuit în România de Iadasarecasa.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.