Filmul românesc „Crai nou/ Blue Moon”, scris şi regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov în distribuţie, a fost selectat în competiţia Festivalului de la San Sebastian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul urmăreşte călătoria psihologică a unei tinere spre dezumanizare. Irina se luptă să aibă o studii superioare şi să scape de violenţa din familiei ei disfunţională. O experienţă sexuală ambiguă îi va impulsiona intenţia de a lupta contra violenţei din familia ei.

Alina Grigore este cunoscută pentru rolul din „Ilegitim” (2016), regizat de Adrian Sitaru, cu care a scris scenariul, şi premiat în secţiunea Forum a Berlinalei. Înainte de asta, ea a jucat, între altele, în serialele „Îngeraşii” şi „Aniela”.

Reputaţi cineaşti precum Laurent Cantet, Terence Davies, Lucile Hadzihalilovic, Claudia Llosa şi Claire Simon vor concura în selecţia oficială a festivalului, a fost anunţat luni.

Pe lângă lungmetrajul de debut regizoral al actriţei Alinei Grigore, au fost selectate în competiţie alte două filme de debut, semnate de Zhang Ji şi Tea Lindeburg.

Primele nouă titluri anunţate ca parte din competiţie sunt: „Arthur Rambo” (Franţa), de Laurent Cantet, „Benediction” (UK), de Terence Davies, „Camila saldra esta noche” (Argentina), de Ines Barrionuevo, „Crai nou” (România), de Alina Grigore, „Distancia de rescate” (SUA, Chile, Spania), de Claudia Llosa, „As in Heaven” (Danemarca), de Tea Lindeburg, „Earwig” (UK, Franţa, Belgia), de Lucile Hadzihalilovic,„Fire on the Plain” (China), de Zhang Ji, şi „Vous ne desiree que moi” (Franţa), de Claire Simon.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la San Sebastian va avea loc în perioada 17 - 25 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.