Filmul „Restul e tăcere, regizat de Nae Caranfil, va fi proiectat vineri, de la ora 16.00, în Holul Central al Muzeului Naţional de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12), cu ocazia primei ediţii a Zilei Cinematografiei Româneşti (10 septembrie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţia este urmată de o discuţie cu regizorul filmului.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Lansat în 2008, „Restul e tăcere” (scenariul şi regia Nae Caranfil, actori - Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Ioana Bulcă) prezintă povestea regizării primului film artistic românesc de lung metrajꓽ Independenţa României: Răsboiul Româno-Ruso-Turc 1877, ce a avut premiera în 1912, la cinematograful Eforie din Bucureşti.

Pelicula lui Nae Caranfil ,,este unul dintre puţinele filme postcomuniste care abordează teme din epoci istorice problematice. Pentru regizor a fost prilejul de a pomeni, cu ironie şi compasiune, despre pionierii singuratici şi sacrificiali ai culturii româneşti, despre generozitatea visătorilor români ai ,,Frumoasei Epoci” – La Belle Epoque”. (Prof. univ. dr. Mihaela Grancea, LDMD, vol. 2, 2014)

Capodoperă a cinematografiei româneşti, „Restul e tăcere” a fost distinsă cu mai multe premii la Galele Gopo din 2009, printre care Gopo pentru cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.